Snus

brevkassespørgsmål

Snus

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 7 år 10 måneder siden

Er blevet taget 2 gange i at tage snus nu af mine forældre, jeg tager ca. 4-5 skiver pr. dag og jeg har ikke lyst til at stoppe. Skal jeg sige til mine forældre at jeg ikke vil stoppe eller skal jeg forsætte i al hemmelighed og håbe på at de ikke opdager mig igen. Har overvejet at stoppe men har ikke lysten til det, da jeg har brug for at slappe af en gang i mellem. Mine forældre siger jeg skal stoppe, men jeg har ikke lyst til at stoppe plz hjælp...

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt se at det er et dilemma du står i. 

Ligesom rygning er snus ikke ligefrem sundt og det er nok derfor dine forældre de vil have at du stopper, og det giver selvfølgelig meget god mening da de selvfølgelig ønsker det bedste for dig. Omvendt er du også gammel nok til selv at være med til at bestemme. 

Derfor tænker jeg at det der giver mest mening, måske er at tage en snak med dine forældre hvor du er åben og ærlig om hvad det er du ønsker og hvorfor snus er så vigtigt for dig. Når jeg læser dit spørgsmål får jeg fornemmelsen af at det fylder meget for dig at skulle lyve overfor dine forældre og holde dit brug af snus skjult. Jeg tænker også at det er noget rod ikke at have den slags hemmeligheder, fordi du nok hele tiden vil være nervøs for om de opdager noget og om hvad der så sker. 

Jeg kan ikke give dig en let løsning, men som sagt blot et råd om at være ærlig og sige til dine forældre at du bruger snus, at det vigtigt for dig og så tage snakken derfra. Måske kan I sammen finde en løsning der fungerer for jer begge. Det kan også være de har nogle ideer til noget andet du kan bruge til at slappe af ind imellem. Eller måske få en snak om der er noget særligt der gør at du har et behov for et "middel" til at slappe af?

Held og lykke med det. 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program