Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 1 måned siden

Hej,

jeg er en pige på 14 som fik menstruation i efteråret. Siden den første gang har jeg kun haft det en gang mere. Så altså 2 gange i alt. Er det farligt og er der noget galt når jeg ikke har haft det i snart 3 måneder ? Jeg er stadig jomfru så det er bestemt ikke fordi jeg er gravid.... 

håber du kan hjælpe mig

Hilsen den 14-årlige :)

Svar: 

Kære du menstruerende 14 årige ;-)

Du gør absolut ikke noget galt og din krop gør det helt rigtige. De første menstruationer hedder menarch. Det er et udtryk for at din krop begynder at danne kønshormoner - og du nu kan blive gravid. Men hormonerne er stadig helt nye og din krop er ikke vant til at blive påvirket af kønshormon. Derfor vil menstruationen i starten være uregelmæssig. Den kan komme og gå forskelligt og det kan også være forskelligt hvor meget og hvor længe du bløder fra gang til gang. 

Oftest bliver det mere normalt og regelmæssigt indenfor det første år. Nogen kvinder får aldrig rigtig regelmæssig menstruation. De har uregelmæssig menstruation hele livet. Det er heller ikke farligt. 

Så jeg synes bare du skal vente og se hvad der sker de næste måneder. Forhåbentlig kommer menstruationen snart igen, så du kan begynde at se et mønster i det. Hvis det ikke kommer igen - eller du får ondt i underlivet, så synes jeg du skal kontakte din læge.

Håber det kunne berolige dig ;-)

Mange hilsner fra Line

Line har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program