hej

brevkassespørgsmål

hej

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 3 måneder siden

hejsa jeg har skrevet med den her pige i snart 5 måneder og vi skriver rigtig godt sammen og vi snakker også om lidt personlige ting og kender faktisk hinaden ret godt, vi har både snakket i telefon, men mit problem er at vi skal være sammen i næste uge hjemme hos mig, og jeg ved ikke hvad vi skal lave hos mig, jeg ville rigtig gerne have at vi skulle lave noget sjovt sammen så vi kunne grine snakke og have det sjovt, men det skal kun være hos mig da vi ikke gider tage nogle steder hen, så kan i hjælpe mig med nogle ting vi kan lave hos mig?

Svar: 

Hej med dig

Det lyder som om, du har fundet en sød pige, som du godt kunne tænke dig at lære bedre at kende. Det er meget forståeligt, at du har tanker om, hvad I skal lave, når I ses, og gerne vil finde på noget sjovt, som I kan grine sammen af. Det er dejligt at kunne skabe en god stemning og få grint igennem. Jeg vil meget gerne dele nogle tanker med dig, og så kan du se, om du kan bruge dem til inspiration.

I dit brev nævner du, at I skal finde på noget at lave hjemme hos dig, for det er det, I helst vil. Det at man er derhjemme behøver ikke være en hindring for at have det sjovt. Oftest udspringer et godt grin af noget, som kommer helt spontant, og det behøver ikke være i bestemte rammer, at det bedste grin dukker op. Måske kender du det fra dig selv - at et grineflip kan dukke op på de mærkeligste tidspunkter. Så der burde være muligheder for at hygge jer hjemme hos dig. Generelt kan man sige, at det kan være svært at forudse, om noget bliver sjovt, før man har prøvet det - så man kan ikke altid planlægge, at skulle have det sjovt. Men man kan godt forsøge at planlægge noget, som kan give en god stemning og måske også sjove øjeblikke. Det kan være forskelligt, hvad man synes er sjovt og skaber en god stemning, så jeg ville meget gerne komme med nogle konkrete forslag, men jeg tænker, at det ligeså meget handler om, at du mærker efter, hvad du egentlig har lyst til at lave. Det er et godt udgangspunkt, at det faktisk er noget, man har lyst til. For på den måde vil man automatisk være mere positivt indstillet overfor det. Er der f.eks. noget, I har en fælles interesse i eller som I begge to synes er hyggeligt eller sjovt, så kan det f.eks. være et godt udgangspunkt. På den anden side kan det også skabe god stemning, hvis I bliver kastet ud i noget, som I begge to ikke har prøvet før. Det kan give gode grin at se hinanden være på glatis. Men det kan også gøre stemningen presset, fordi man er bange for at se dum ud, så det handler altid om at mærke efter, hvad der vil fungere for lige netop jer. Det er meget forskelligt, hvad der fungerer for folk, og du kan overveje, om du skal brainstorme sammen med pigen, når hun kommer. På den måde kan I begge være med til at snakke om, hvad I hver især kunne have lyst til. Du kan evt. have skrevet nogle forslag ned inden, hvis I har svært ved at komme på noget eller I er lidt generte.

Jeg håber, det bliver en god (og sjov) oplevelse at have pigen på besøg. Husk på, at hvis det ikke bliver ligeså sjovt, som du havde håbet på, så er det ikke nødvendigvis fordi I ikke kan finde ud af at have det sjovt - så er det måske fordi, I lige skal være trygge ved hinanden først. Det er igen et punkt, hvor folk er meget forskellige - nogle kaster sig gerne ud i ting, uden at tænke over det og andre vil helst lige se det hele lidt an, og er måske lidt genert i starten. Det betyder heldigvis ikke, at man ikke kan bløde op og være frisk og med på sjov hen ad vejen. Det kan være en god ting at have med i mente. Og hvis du føler, at der er en presset stemning, så er det helt okay at tage en snak om det og spørge ind til, om den anden er okay. På den måde kan man være med til at lære hinanden at kende og muligvis løsne stemningen lidt om.

Rigtig meget held og lykke med besøget ønskes du herfra.

De bedste tanker fra Mai

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program