overgreb!

brevkassespørgsmål

overgreb!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 4 måneder siden

hej 

Min mor blev indlagt med en blodprop i sidste uge... Og hun kom så hjem, og er nu blevet indlagt igen, men du skal det ikke handle om det! Men imens min mor har været indlagt, har min pap far taget på mig, rørt mig forneden, haft hans pik og finger op i mig! hvad gør jeg?! tør ikke sige det til nogen, for føler det er min egen skyld, føler mig beskidt osv.... har også haft ondt siden, så er bange! og tør ikke sige det til min mor, for hun har nok at tænke på! håber lidt, at i vil svare hurtig på dennne besked! det sket tre gange!

Svar: 

Hej Anonym

Jeg er ked af at din mor er syg og er indlagt. Det er svært nok i sig selv at du skal gennemleve din mors sygdom. 

Det din papfar har gjort er på ingen måder i orden. Jeg vil gerne understrege at det på INGEN måde er din skyld. Det er din papfar der er voksen og de overgreb han har udsat dig for er 100 procent hans skyld og hans ansvar. 

Jeg kan godt følge dig når du siger at din mor har nok at tænke på. Men på den anden side er jeg sikker på at din mor vil blive glad for at få mulighed for at hjælpe dig, og det kan hun kun hvis hun ved hvad der er foregået. 

Hvis du slet ikke er klar til at sige noget til din mor findes der også andre muligheder. Socialstyrelsen har en anonym telefon rådgivning til børn og unge der har været udsat for seksuelle overgreb. Dem der tager telefonen er vandt til at arbejde med børn og unge der har været udsat for overgreb, så de ved præcis hvordan du kan få hjælp. Desværre er deres rådgivning lukket mellem jul og nytår men fra mandag d. 4. januar er der åbent igen.
En anden mulighed kan være at kontakte din egen kommune direkte. Alle kommuner skal tilbyde alle der bor i kommunen åben anonym rådgivning, så hvis du googler anonym rådgivning + navnet på din kommune kan du finde et tlf-nummer  til din kommunes anonyme rådgivning.  Din kommune har højest sansynligt åben man-ons i næste uge.

En anden mulighed kunne være Center for seksuelt misbrugte som også har både telefon og chatrådgivning. De rådgivere du kan snakke med der er også alle vandt til at snakke om seksuelle overgreb. De har desværre også lukket mellem jul og nytår, men du kan kontakte dem igen fra mandag d. 4. januar. 
En sidste mulighed kunne være Børns vilkårs chat og telefon som har åben hver dag, og de vil kunne råde dig til at hvordan du kan få hjælp til at få stoppet din papfar. 

Jeg ved godt at det er sindsyg svært at skulle være den der bryder tavsheden og fortæller om de her overgreb, og egentlig er det også helt vildt unfair at du nu står med den "opgave". Men seksuelle overgreb kan være meget svære for andre at opdage, fordi de som regel foregår meget privat. Og derfor er det vigtigt at du som har været udsat for overgrebet prøver at fortælle nogen om det, så du kan få noget hjælp. Og du kan få hjælp. Der er masser af gode mennesker der vil hjælpe med at stoppe din papfar og efterfølgende hjælpe dig med at bearbejde de her oplevelser. Det kræver selvfølgelig at de kender til overgrebene før de kan hjælpe. 

Jeg håber du giver det en chance og prøver at række ud efter hjælpen. 
Mange hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program