P-Piller

brevkassespørgsmål

P-Piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 9 måneder siden

hej cyberhus :)

Jeg har søgt mange steder efter et svar på mit spørgsmål, men har aldrig fundet svaret jeg leder efter.. 

mit spørgsmål: Når du er begyndt at tage P-Piller, hvor lang tid går der så inden de virker(som beskyttelse) 

Jeg spørger fordi jeg har en kæreste, og vi har været sammen i lidt over 6 mdr. vi er seksuelt aktive, og bruger beskyttelse HVER GANG! 

Jeg har derudover rigtig mange menstrationssmerter, og ved på forhånd at bestemte P-Piller også hjælper mod dette.. Men hvor lang tid går der fra du er begyndt på P-Piller før de kunne bruges som beskyttelse under samleje??

 

Knus hende med lysten til sex uden gummi :P 

Svar: 

Hej med dig!

Jeg håber du finder svaret på dit spørgsmål her, ellers skal du være velkommen til at skrive ind igen. Det er rigtig godt at høre, at dig og din kæreste beskytter jer når I har sex. Det lyder til, at I er fornuftige og gode til at passe på hinanden.

Jeg kan godt forstå din nysgerrighed over at prøve at have sex uden kondom. Mange synes det er bedre uden kondom, særlig drenge, fordi kondomer godt kan mindske følsomheden i penishovedet. Kondomer og p-piller er forskellige former for prævention på den måde, at p-piller er et hormonelt præparat, der beskytter mod graviditet (idet de styrer din cyklus), imens kondomer ikke er et hormonelt præparat, men som både beskytter mod graviditet (idet sæden ikke kommer ind i dig) og mod kønssygdomme (idet kondomet gør, at jeres kønsorganer ikke er i kontakt). Det kan være godt at vide hvis man overvejer at droppe kondomerne, fordi man så skal være opmærksom på om man skal have tjekket for kønssygdomme, så man ikke smitter hinanden. Man kan få tjekket for kønssygdomme hos sin læge. Ofte kan lægen bare tjekke det ved en simpel urinprøve, så det gør ikke ondt. Det kan selvfølgelig godt være lidt pinligt at skulle tage til lægen for at tjekke det, men husk på at lægen er vant til den slags og synes ikke det er hverken pinligt eller mærkeligt. Faktisk viser det tværtimod, at I er ansvarlige og omsorgsfulde overfor hinanden.

Som svar på dit spørgsmål: Hvis man tager den første p-pille på første dag man har menstruation så virker de som beskyttelse med det samme. Også i den uge du holder pause. Hvis du vil læse lidt mere om det, så kan du læse her.

I forhold til det du skriver om menstruationssmerter så er det helt rigtigt, at nogle oplever mindsket smerte hvis de bruger p-piller. Det er noget din læge ved rigtig meget om og noget du kan snakke med ham/hende om. Der findes nemlig forskellige slags og måske kunne det hjælpe på dine smerter hvis du fik en anden udgave end den du har nu.

Jeg håber det var et svar du kunne bruge!

Med venlig hilsen Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program