Depression?

brevkassespørgsmål

Depression?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 10 måneder siden

Hej brevkasse. 

Har haft en masse ting at kæmpe med de seneste par måneder. Jeg er ikke lykkelig og specielt ikke glad. Jeg kan ikke overskue at skulle se mine venner eller for den sags skyld min familie, jeg bliver let irriteret hvis folk snakker til mig fordi jeg ikke kan rumme det, og så kan jeg slet ikke styre mine følelser. Jeg ligger stort pres på mig selv omkring skole og min kæreste er lige gået fra mig hvilket ikke har gjort noget bedre. Jeg har haft skåret i mig selv hvilket gør jeg bliver rigtig skuffet over mig selv men har så mange tanker og så ingen anden udvej. jeg har det forfærdeligt når jeg vågner om morgenen fordi jeg er så ked af det og føler mig helt rastløs og gider ikke rigtig lave noget. Min søster mener jeg kunne have en depression men tror jeg er bange for at se det i øjnene og bange for at gå til lægen. Jeg plejer at være en meget glad pige med mod på livet og jeg vil gøre alt for at få det tilbage, men selv når jeg forsøger at gøre noget som normalt ville løfte mit humør så hjælper det ikke. kunne jeg have en depression eller er det bare en krise? har overvejet meget at se min læge men er bange for ikke at blive taget alvorligt. Hjælp 

mvh. Hende der savner sit gamle jeg 

Svar: 

Kære du-der-savner

Jeg får helt lyst til, at give dig et stort, varmt og langt cyber-kram. Det lyder som om, du er rigtig ked af det, og at der er sket mange uheldige ting på en gang.

Det er svært for mig, at sige om det er en depression eller en krise du er ude i, fordi der mangler nogle oplysninger, og fordi vi ikke sidder ansigt til ansigt. De ting du beskriver, skal du dog ikke sidde alene med, så jeg vil klart råde dig til, at følge din mavefornemmelse og gå til din egen læge. Du skal nok blive taget alvorligt.

Hvis du alligevel er bekymret kan du evt få en til at tage med dig. Fx din søster, som allerede ved, hvordan du har det. Det er rigtig godt at du taler med hende. Bliv ved med det og få også gerne din mor og/eller far med ind over. Ved at tale om følelserne, kan du forhåbentlig komme af med smerten, så du ikke kommer til at skære dig igen. Det kan desværre hurtigt blive en ond cirkel, hvor man er ked af det, skærer sig, får dårlig samvittighed, bliver endnu mere ked af det, skærer sig igen osv. osv. Heldigvis er du allerede på rette vej. Du har fortalt din søster om hvordan du har det, og du beder om hjælp her. Det næste skridt er, som du selv foreslår, at komme til lægen.

Mange tanker

Maria

 

 

Marias billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program