Hvordan ved man?

brevkassespørgsmål

Hvordan ved man?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 8 år 11 måneder siden

Hvordan ved man om at man her en kønssygedom?

Svar: 

Hej

Det er svært at svare på, hvordan man kan vide om man har en kønssygdom, da der kan være mange forskellige symptomer, alt efter hvilken kønssygdom det er. Faktisk kan man også have en kønssygdom uden at mærke til det. Men hvis du er meget bekymret, og tænker at der er noget, der ikke er som det plejer at være, synes jeg du skal tage til lægen. De kan nemlig helt sikkert afklare, om der er noget i vejen. Ofte skal du bare tisse i en kop, så de kan undersøge dit urin. Nogle gange skal de også lige tjekke ens underliv, for at tjekke om det er ok. 

For at få en kønssygdom, skal man have været i seksuel kontakt, det vil sige at man enten har haft samleje eller oralsex (sex med munden), så det er derfor vigtigt at beskytte sig, når man har sex. Men selvom man har haft ubeskyttet seksuel kontakt, betyder det ikke nødvendigvis at man har fået en kønssygdom. 

Dit brev er ikke så langt, men jeg tænker, at du skriver fordi at du er bekymret. Så hvis det er rigtigt, så synes jeg at du skal tage til lægen, så du kan få en afklaring, og ikke behøves at gå rundt og være urolig.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. 

Hilsner fra

Annika

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program