Hjælp mig!

brevkassespørgsmål

Hjælp mig!

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 9 år 2 måneder siden

Hej det er mig igen. Mig med de løse led.

Det jeg ved man kan gå til i min

by er: fodbold håndbold batminton

svømning altletik og gym.

jeg må kun gå til svømning. Som sagt har

jeg mistet interessen.

jeg er 160 cm. Høj og 45 kilo. Vi

har ingen skolesygeplejske. Og min mor

siger jeg ikke skal på slankekur.

men jeg er rigtig ked af min krop.

 

Svar: 

Hej med dig!

Det lyder ikke rart ikke at være tilfreds med sin krop. Der er rigtig mange unge, især piger, der er kede af deres kroppe. Det er nogle ubehagelige tanker at have og de fylder ofte rigtig meget fordi man hele tiden bliver mindet om dem, idet man ikke kan undgå sin egen krop. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have en ide til hvordan du kan få det bedre med din krop!

Jeg vil først og fremmest sige, at der ikke altid er lighedstegn mellem slankekure og tilfredshed med ens krop. Faktisk er mennesker på slankekur ofte meget mere optagede af deres kroppe og ligger derfor mærke til mange flere små underlige ting, som de kan blive utilfredse med. Det lyder slet ikke til, at du trænger til at tabe dig og derfor vil jeg give din mor fuldstændig ret i, at du ikke skal på slankekur. Men det betyder ikke at du ikke godt kan få det godt med din krop alligevel.

Jeg tror først og fremmest det handler om, at finde ud af hvorfor du er utilfreds med din krop. Handler det måske om, at du ikke føler at den bliver brugt og derfor ikke er træt, fordi du ikke gider svømme mere? Eller handler det måske om, at der er begyndt at ske en masse med din krop, som du skal vænne dig til og som du føler du ikke har kontrol med? Eller er det måske noget helt andet? Uanset hvad grunden er, så tror jeg det kan være en god ide at finde ud af den, så du bliver klar over hvad årsagen til din utilfredshed er. Det gør det lettere at gøre noget ved det. Det kan selvfølgelig være rigtig svært at vide og måske det tager dig noget tid at finde ud af.

Det lyder til, at du tænker at det ville hjælpe hvis du fandt en anden sport at gå til? Er det fordi du gerne vil tabe dig eller er det fordi du tænker det kunne være sjovt? Der er en stor forskel på de to grunde. Jeg tror du vil opdage at hvis du finder en sport som du synes er sjov, så vil du blive meget mere glad og når man generelt er glad, så kan man også bedre acceptere hvordan man ser ud og holde af sin krop. Giver det mening? Hvis man har mistet interessen for sin sport så er det måske derfor bedst at lægge den lidt på hylden indtil man en dag måske igen har lyst. Når man tvinger sig selv til at lave noget man ikke har lyst til så bliver det en sur pligt, som man ikke gider og så bliver det noget man forbinder med noget træls og dumt. Det motiverer ikke ligefrem en til at fortsætte. Så er det måske bedre at holde en pause indtil du en dag enten finder noget andet du har lyst og mulighed for at gå til eller genfinder lysten til svømning.

Men måske er det slet ikke sporten der gør om du er tilfreds med din krop? Måske er det dine tanker omkring din krop, der skal justeres lidt. Tanker kan virkelig være dominerende og fylde rigtig meget. Men husk at du også kan påvirke dine tanker. Jeg ved godt, at det er svært og at det nok ikke ændrer sig fra den ene dag til den anden. Men man kan faktisk gøre meget ved ens tanker ved at tvinge sig til at tænke anderledes. Måske du kunne sæte sedler op på spejle og i dit tøjskab og andre steder, der kan minde dig om positive ting ved dig selv. Det er vigtigt også at have fokus på alt det man er stolt af og glad ved. Der kunne for eksempel stå: Jeg er en stærk person, der kan hvad jeg vil. Eller: Jeg har flotte negle og en smuk frisure. Kunne det være en ide?  
Husk på, at man altid selv er meget mere kritisk overfor sin egen krop end alle andre er. Jeg ved det er en sølle trøst, men jeg vil alligevel minde dig om det! Måske kunne du snakke med dine veninder eller dine forældre om din utilfredshed med din krop. Det kan være meget godt at få snakket om det og hørt andres mening. Dine veninder kan sikkert slet ikke se hvad der skulle være i vejen med din krop, fordi de ikke ser det du ser. Hvis du har svært ved at komme i tanker om ting at skrive på sedlerne så kan det også være dine veninder kan skrive nogle til dig du kan hænge op?

Jeg skrev tidligere, at mange unge er kede af deres kroppe. Til det vil jeg tilføje at mange med tiden får det meget bedre med deres kroppe. Jeg tror de fleste går igennem perioder i deres liv hvor man er utilfreds med sin krop, men de fleste bliver bedre til at acceptere deres kroppe og lære den at kende. Det er jeg sikker på også nok skal ske for dig! Det kan være rigtig svært at tænke at det måske bliver bedre, fordi det ikke føles sådan lige nu, men jeg håber du husker dig selv på at det godt kan blive bedre, især når utilfredsheden fylder rigtig meget.

Jeg vil ønske dig alt det bedste og håber at du en dag får det bedre med din krop! Det har du fortjent!

Med venlig hilsen Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program