Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 4 måneder siden

Hejsa!

Jeg har for nogle dage siden været sammen med min kæreste, i det tilfælde rørte han på et tidspunkt med sin pik, nede ved min skede. Den kom aldrig ind, og han var ikke kommet inden, men jeg går stadig og tænkte på man kan blive gravid af det? da jeg nogle gange de sidste par dage, har haft kvalme og en smule ondt i maven, kan det have noget med det at gøre?

 

Svar: 

Hej.

Det er godt, at du skriver til brevkassen og ikke går og bekymrer dig uden at gøre noget ved det.

Når du fortæller om, hvordan det foregik, da du var sammen med din kæreste, så tænker jeg ikke, at du er gravid. Det gør jeg af to grunde: 

1.  Du skriver, at din kæreste ikke havde udløsning, inden hans pik rørte nede ved din skede, og det er nødvendigt med udløsning for at kunne blive gravid. Under drengens udløsningen 'skydes' sæden op i pigens skede, og det er sædcellerne i sæden, der befrugter ægcellerne i pigens livmoder og gør hende gravid. 

2. Det lyder ikke som om, at hans pik var inde i din skede, men kun udenpå. Og en drengs pik skal være inde i pigens skede, før hun kan blive gravid. Dog i ganske få tilfælde kan pigen blive gravid, hvis der kommer sæd ind i skeden på en anden måde, fx med fingre eller legetøj, men igen, så kræver det, at drengen har haft udløsning. 

Så ud fra det du skriver, tænker jeg ikke, at du behøver at være bange for at være blevet gravid. Men jeg kan sagtens forstå, at du alligevel tænker på det, og jeg tror faktisk, at det kan være derfor, at du har haft kvalme og ondt i maven. Tit kan de ting, man bekymrer sig om, gøre, at man får ondt i maven. For eksempel ligesom når man skal til eksamen, så kan man nogle gange få helt ondt i maven og næsten få lyst til at kaste op af nervøsitet. 

Du skriver ikke noget om menstruation, så jeg ved ikke, om du får regelmæssig menstruation. Hvis du gør, så er det jo en måde, hvorpå du kan holde øje med om du er gravid, for hvis du får menstruation, er du ikke gravid. 

Hvis du stadig er bekymret for at være gravid, så er der den mulighed at tage en graviditetstest, som kan købes på apoteket og i de fleste supermarkeder. På den måde kan du blive sikker på, at du ikke er gravid. 

Jeg håber, at svaret kan hjælpe dig af med din bekymring. 

Venlig hilsen Nicoline 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program