Bryster

brevkassespørgsmål

Bryster

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 5 måneder siden

jeg har noget stort og hård midt i begge bryster, jeg ved ikke om det bare skal være der? HJÆLP

Svar: 

Hej med dig

Du har noget stort og hårdt i midten af begge bryster.

Du skal ikke være bange. Når man er i din alder og udvikler brysterne sig og vokser og bliver modne. De kan i perioder være spændte og ømme og gøre ondt. De kan blive større og mere knudrede, end de var tidligere. Alt sammen skyldes det de kvindelige hormoner, der produceres i dine æggestokke, og som gør dig til en frugtbar kvinde.
Brysterne kan også udvikle sig med samme symptomer, hvis man fx bliver gravid eller starter på p-piller eller anden beskyttelse.

Oftest er der i midten af kvindens bryst (bag ved brystvorten) ret tæt med kirtelvæv. Det kan føles lidt hårdere, mere knudret og være mere ømt end resten af vævet i brystet, når man mærker på brysterne. Mit bud er, at det måske kan være dét tætte kirtelvæv, du mærker i midten af dine bryster. Det er fuldstændigt normalt og ufarligt, selv om det i  perioder kan være ømt og generende.

Hvis du får p-piller eller mistænker, at du kan være gravid, synes jeg, at du skal bestille tid ved din læge og tale med ham/hende om det.

Og hvis ikke vil jeg tro, at det nok er kirtelvævet, du mærker. Det synes jeg, at du skal se an, om ikke det holder op med at genere over et par måneder. Hvis du stadig er bekymret eller det generer, er du altid meget velkommen til at blive undersøgt ved din læge.

Jeg håber, at jeg har fået besvaret dit spørgsmål.

Mvh. Jens

 

 

 

Jenss billede
Jens har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program