Problemer med maven

brevkassespørgsmål

Problemer med maven

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

Kære cyberhus :)

Håber i kan hjælpe mig med mit problem siden jeg er begyndt at blive lidt bekymret.. 

Jeg er blevet syg og har nu været det i ca. en uge, men af en eller anden grund har jeg overhovedet ikke være på toilettet ( altså jo for at tisse, men ikke for andet ) så jeg er slet ikke kommet af med "afføring " den sidste uge, og det gør jeg for rigtig ondt i maven og kvalme.. nogen ide til hvad jeg kan gøre uden at tage på apoteket eller kontakte en læge? 

Håber i kan hjælpe! 

Svar: 

Hej med dig.

Når man er syg kan man sagtens have en periode hvor man ikke har afføring. Det er normalt at man ændre afføring under sygdom. Det lyder som om du har forstoppelse, og det kan være meget ubehageligt. Et godt råd er, at spise mange fibre (feks. rugbrød, havregryn eller andre grove ting), drikke rigeligt med væske (2-3 L per dag) og dyrke motion. Det sætter altsammen gang i maven. Rosiner, dadler og svesker er også godt, mens banan gør afføringen hård. Normalt går det over når man bliver rask igen, men det kan være en god idé at hjælpe maven lidt på vej med de råd jeg har givet ovenfor. Normalt bliver det godt igen når man bliver rask.

Hvis det ikke hjælper, eller du får ondt i maven synes jeg du skal gå til lægen. Normalt er forstoppelse ikke noget der skal vare over 4-5 dage, og det skal helst ikke gøre ondt.

Jeg håber du kan bruge mit råd.

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program