Bryster

brevkassespørgsmål

Bryster

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

Hej. Jeg har i lang tid gerne vil gå med bh og min bedste veninde går med bh. Og har ikke nogle bryster har mer end hende hun er helt flad. Men hun går med bh endda 70 c men det må hun jo selv om jeg er lige begynd at gå med bh. Har ca. 8 jeg tror endda jeg har flere nå men det er ikke så meget at tage en på og gå med den. Jeg havde endag en slaks bh på hvor der ikke var pudder i men bh lukning og alle pigerne flippet ud.

DeT er midt proble jeg kan ikke bare tage en bh på uden at jeg får bemærkninger og den dag havde jeg tøj på da de opdagede det. Alle piger der går med bh er først lige startet og de har nogle årdenelige kasser de bruger måske b eller c og det syntes jeg er ret sent. Det hele køre rundt oppe i midt hoved og ALDT er bare i kaos.

Jeg er f.e.x kun blevet lidT gode venner med den propulækre pige i klassen fordi at jeg har fået min mens. Alle drengene tænker kun på bryster og der er spicelt en dreng som driller mig han spørger om noget og jeg når ikke endgang at svare inden han sig nåååååår nej du har jo ingen bryster du er jo helt flad. Bliver bare så kedatte gid hvis han kunne mærke hvordan jeg har det er bare så kedatte.

Jeg har altid været den upropulæreste pige i klassen og har aldrig haft en kærste nu er jeg så blevet forelsket i en dreng. Og laver hele tiden om på mig selv begrund af at han er der det hele køre rundt åppe i midt hoved og hved ikke hvad jeg skal gære fordi kan ikke slappe af.

Undskyld at det ikke handlede så meget om bh'er men blev lige lidt kedatte. Har haft en meget svær barndom vi kunne ikke finde ud af hvad der var galt med mig indtil for 1/2 år - 1 år siden hvor vi gik op til en sykiater og noget tif efter fandt vi ud af at jeg havde ADHD.

Og har bare haft så svært jeg havde det så slemt og dåreligt der hjemme og i klassen og med vennerne at jeg var lige hved at begå selvmord jeg har haft mange tanker om det og har været.

Hved at gøre det mange gange men jeg har sagt til mig selv at du skal nå at få en kærste, dit første kys, dit første barn, hest, gå ud af skolen, få din drømme uddannelse ALDT mugeligt også hestene stoppede mig så også.

Heste er bare midt liv og er glad for min sport nå men ja nu vil jeg ikke trekke din tid mere håb er du vil svare på midt spørsmål og Mange Mange Mange Tak På Forhånd.

Kh mig med bh problemer og problemer med min evne til at stoppe med at skrive ;-D

Svar: 

Hej.

Jeg kan høre på dig at du er irriteret over, at du får bemærkninger omkring din bh og generelt dit problem med at vælge og tage bh på. Jeg kan se, at du er 13 år, og som du selv skriver, er du næsten lige begyndt at gå med bh. Du skal ikke være bekymret omkring størrelsen på dine bryster, da det er en ganske naturlig proces som tager tid, og det er forskelligt fra person til person, hvornår brysterne vokser for alvor. Det betyder også, at størrelsen og formen kan variere fra den ene til den anden, og i perioder kan det virke som om, at de slet ikke bliver større, og for nogle kan det blive irriterende, da man i din alder oftest er meget nysgerrig omkring sådan noget og bliver let opmærksom på visse forandringer i kroppen. Nogle reagere med nysgerrighed, og andre kan ikke lade være med at undre sig og sammenligne sig selv med andre, som har det anderledes og på en anden måde med deres krop. Det er en helt naturlig proces, og det tager tid at vænne sig til og acceptere de mange forandringer, der sker.

Du skriver, at de andre piger bruger str b og c, og det er igen helt naturligt og forskelligt alt efter kroppen. Nogen har det med at blive hurtigere udviklede, mens andre er lidt længere om det. Det er helt normalt og naturligt. I teenagealderen er man tit meget nysgerrig efter, hvor store ens bryster bliver. Det er desværre noget, som kun tiden kan afgøre, og som man ikke selv er herre over. Men det er vigtigt at huske på, at bryster kan være utrolig flotte, selvom de ikke er store.

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af over de bemærkninger, som en af drengene kommer med omkring dine bryster. Det er naturligt og normalt, at drenge bliver lige så opmærksomme på forandringer og generelt i mødet med piger. De er selv i en fase, hvor de opdager, at deres krop forandrer sig, og de bliver mere opmæksomme på fx pigers bryster. I teenageperioden er der en masse hormoner, som flyver rundt i kroppen, og hos drenge betyder det især, at de reagerer på pigers bryster, numser og generelt de ting, som adskiller piger fra drenge.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det, og at tankerne kører rundt i dit hoved, og du ikke ved, hvad du skal gør. Det er normalt, at man bliver forelsket og bliver tiltrukket af det modsatte køn. Man kan ikke lade være med at tænke på personen, og nogle gange føler man, at man er nødt til at være og klæde sig på en bestemt måde for at få den andens persons opmærksomhed. Når det ikke lykkes eller hvis det ikke går, som man ville have det, kan man ende med at blive meget skuffet og frustreret. Det er helt normalt og et tegn på, at man er rigtig glad for personen og gerne vil have, at de også ser en og bemærker en.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det, og du tror, at det også hænger sammen med, at du har haft en svær barndom og senere fik konstateret ADHD. Du skriver, at du har prøvet at begå selvomord og har haft selvmordstanker flere gange. Det kan være udfordrende og til tider svært at leve med en følelse af, at man ikke hører til, og at man skal leve op til bestemte krav og forventninger fra andre. Når man ikke føler, at man kan leve op til andres krav og forventninger, bliver man let ked af det og kan få skyldfølelse  og ende med at tvivle på, om man betyder noget for de andre og deres liv. Som teenager er man i en fase, hvor man er igang med at finde ud af, hvem man er, og man kan nemt miste grebet hvis man føler sig alene og ikke kan klare de krav og forventninger, der bliver stillet til en. Det er derfor vigtigt, at man kan snakke med sine venner, hvis man har brug for det og kan gå hen til sine forældre eller lærer hvis der er ting og personer i skolen, som man føler, man har brug for hjælp til. På den måde kan man få hjælp og ikke stå helt alene med det fordi det kan være svært.

Det lyder til, at du interesserer dig meget for heste, som du skriver. Du kunne begynde til ridning, og på den måde få lov at bruge noget af din hverdag på ting, som du interesserer dig for. Nogle gange kan det være rart lige at få bremset tankerne og bare nyde og lave noget, som gør en glad, og som betyder meget for en som fx en hobby eller gå til sport. Du skriver ikke, hvad du laver i fritiden, men du kan fx starte til ridning og eller andre sportsgrene, som du ellers interesserer dig for.

Hvis du føler for det og har andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte nogle af vores frivillige i chatten lige her. Du kan også kontakte Livslinien på telefon 70 201 201 og snakke med nogle af de frivillige og/skrive, hvis du har brug for at snakke med nogen og har brug for hjælp til at håndtere dine selvmordstanker. Du finder deres side her.

Jeg håber, du fik noget ud af svaret. Mange gange held og lykke med det hele.

De kærlige hilsner 
Lima

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program