sex som 13 årig

brevkassespørgsmål

sex som 13 årig

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 1 uge siden

hejsa...
jeg har et spørgsmål jeg meget gerne vil havde svar på!
jeg har været on/off kærster med en dreng i 1 år nu og han lægger op til sex og jeg vil også gerne men jeg er bange for det går galt hvad skal jeg gøre?
på forhånde tak ;)

Svar: 

Hej!

Det er fint, du skriver herind, når der er noget, du gerne vil have svar på.

Jeg kan godt forstå, du tænker over situationen. Det er aldrig helt nemt med sådan nogle on/off-kærester, fordi man let kommer i tvivl om, hvor man står ift. hinanden, hvor langt man vil gå med hinanden og så videre.

Jeg kan godt forstå, I begge er nysgerrige efter at prøve sex, efter I har været sammen i et år. Det er helt naturligt at begynde at få interesse for det, når man godt kan lide hinanden og måske har gået og kysset lidt på hinanden i noget tid. Jeg er lidt i tvivl om, hvad det er, du er nervøs for, skal gå galt. Er det selve mon sexen? Er det mon jeres forhold?

Uanset hvad det er, så er det godt, du ikke bare springer ud i det, men stopper op og tænker over, hvad du har lyst til. Som du selv nævner, er du stadig meget ung, og det er derfor ikke sikkert, at hverken du eller din kæreste er klar til at have sex. Den seksuelle debutalder er 16 år i Danmark, og de fleste unge venter med sex, til de har den alder, fordi det først er til den tid, man føler sig klar - både fysisk og psykisk. Jeg vil derfor også råde dig til at mærke rigtig godt efter på dig selv for at finde ud af, om du egentlig er klar. Det er vigtigt, du ikke springer ud i noget, som du ender med at fortryde. Hvis jeres forhold er godt, som det er, er der ingen grund til at skynde sig videre. Måske kan I i stedet for sex prøve at røre lidt ved hinandens kroppe, kysse i længere tid eller give hinanden massage. På den måde lærer I stille og roligt hinandens kroppe at kende, og det bliver mere klart for jer, hvad I kan lide.

Jeg synes, du skal snakke med fyren om, at du har disse tanker og bekymringer. Det er vigtigt, at ingen af jer får overskredet nogle grænser. Selvom han er klar til sex, er det ikke sikkert, du er. Vær så ærlig som overhovedet muligt over for ham. Jeg tror godt, han kan forstå dine bekymringer, da det jo er noget helt nyt, I er på vej ud i. Det er meget naturligt at være nervøs og tænke over, hvordan det mon går, hvis man gør nye ting. Derfor kan det også være særligt rart at tale med nogen om det, og jeg tror, det er vigtigt, I får gjort det.

Jeg vil samtidig også give dig et råd om at høre dine veninder, hvad de tænker om det hele. Måske har nogen af dem stået i en lignende situation eller går med nogen af de samme overvejelser? Det kan være, I kan hjælpe hinanden på vej. I hvert fald tænker jeg, det kan være rart for dig at høre deres tanker og fortælle om dine.

Husk og pas på dig selv og gør kun noget, som føles rigtigt for dig. Det bliver du gladest for.

Kh. Matilde

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program