Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål

Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej

jeg har flere gang tænkt på at flytte hjemmefra. Flytte på College eller noget. Jeg vil bare væk der hjemmefra. jeg hader min far og føler mig ikke elsket af min famile og vil væk fra dem. Det er lidt svært at forklare, men pointen er at jeg kun er 15år (bliver snart 16). Jeg tjener meget få penge som alle går til min musik og så er jeg jo ikke på su. Så hvad kan jeg gøre?

Svar: 

Hej Anonym

Da du er under 18 kan du ikke helt selv bestemme hvor du skal bo.
Du kan godt komme til at flytte hjemmefra, men det kræver at dine forældre giver tilladelse til det og da du er under 18 år er det også stadig dine forældre der skal hjælpe med at betale.

Du nævner selv muligheden for at komme på college. Det kunne måske også være en efterskole? Jeg ved ikke om muligheden for at komme lidt væk hjemmefra er noget du har snakket med din far og familie om? I hvert fald findes der efterskoler med fokus på musik, som måske kunne være noget for dig. Problemet er selvfølgelig at det koster penge. Jeg ved ikke om dine forældre har mulighed for at betale for eksempelvis en efterskole. Det koster typisk 3000-5000 kr. om måneden. 

Hvis dine forældre vil give dig lov, og de har mulighed for at hjælpe dig økonomisk kan det altså godt lade sig gøre. Hvis ikke det er en mulighed skal du måske i stedet overveje om du og din familie kan få noget hjælp til at få familien til at fungere bedre, så du kan holde ud at bo hjemme. 
Du skriver at du hader din far, men ikke hvorfor. I de fleste kommuner findes der mulighed for at man som familie kan få hjælp til at snakke tackle sine problemer og blive bedre til at forstå hinanden og snakke bedre sammen. Måske var det noget der kunne hjælpe for dig og din familie. I din kommune er det familieværkstedet der kan hjælpe med Åben Anonym Rådgivning, og de kan kontaktes på telefon 23 43 40 74

Det kan måske godt være svært at skulle ringe til kommunen og bede om hjælp, og det kan også godt være svært at vide præcis hvad man egentlig har ret til. Hvis du tænker det kunne være rart med hjælp til at kontakte kommunen fra en voksen kan du få hjælp til det gennem Børns Vilkårs Bisidderordning. En bisidder er en voksen der kender love og regler og ved præcis hvad du har krav på at få hjælp til. En bisidder kan hjælpe dig med at kontakte kommunen og finde ud af hvilken hjælp du kan få. Du kan læse mere om Bisidderordningen her.

Mange hilsner
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program