min krop

brevkassespørgsmål

min krop

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej, jeg er 14 år og vejer 58 kg og er 166 cm. Jeg prøver at nå ned på de 55 kg, men jeg føler at hver gang jeg spiser i nærheden af de 1200 kalorier så tager jeg på. Jeg laver motion 1 time om dagen og spiser ikke særligt meget usundt om fredagen. Jeg vil bare gerne have svar på hvorfor jeg taber mig så langsomt. Det lykkedes mig at tabe mig 8 kg indtil videre og jeg begyndte for et år siden. Jeg vil gerne tabe mig de sidste kilo men de vil bare ikke væk.Hvad skyldes det?

Svar: 

Hej. 

Det første jeg får lyst til at sige til dig er at i forhold til din højde og alder så er din vægt helt normal som den er. Du ligger faktisk i den lave ende af normalområdet ift. vægt. Derfor tænker jeg ikke at det her handler lige så meget om vægt, som om hvordan du har det med dig selv og hvorfor det er vigtigt for dig at komme til at veje 55 kg. 

Det er helt normalt for en pige på din alder at være usikker på sin egen krop og vægt. Det hænger bla. sammen med at din krop er i gang med en enorm udvikling fra barn til voksen, og det kan nogle gange være svært for hovedet at følge med i den udvikling. Det kræver tid for dig at vænne dig til din "nye" krop. Sammen med puberteten kommer en række forandringer i din krop, som blandt andet medfører at din krop gør sig klar til at føde børn. Da en sund og velfungerende krop har brug for nogle energireserver, kan det være svært at komme af med "de sidste" kg. Det er simpelthen fordi at det ikke er meningen at du som kvinde skal være så tynd. Det går imod den opgave din krop gør sig klar til. 

Mit råd til dig er: Prøv at se om du kan ligge dine tanker om din vægt væk. Tal måske med dine veninder om hvordan du har det, men også om hvordan de har det med deres kroppe. Du vil sikkert finde ud af at mange af dem også har usikkerheder når det kommer til deres krop og vægt. Udover dine veninder synes jeg at du skal overveje at snakke med dine forældre omkring det her med at tabe dig. Det er vigtigt at ens forældre ved hvad man har af tanker og følelser omkring sin krop, så kan de nemlig meget bedre guide og hjælpe en når man ikke er helt tilfreds.

Til sidst synes jeg det er vigtigt at holde fast i dine gode vaner. En sund kost og regelmæssig motion er godt for krop og sjæl, og kan være med til at sikre dig en flot og sund krop i mange år :)

Jeg håber du kan bruge min hjælp, 

Venlig hilsen Simon

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program