sår..

brevkassespørgsmål

sår..

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Jeg fik en bule i den ene side Af panden.. En ret stor bule.. Altså ligesom en virkelig stor bums var ved at komme, så jeg gik i panik.. Og pressede på den der bule som blev mere og mere øm.. Og der kom "vand" ud flere gange.. Og det var rigtig ulækkert.. Men ville ikke have den.. Så om aftenen gjorde det rigtig ondt, men da jeg var mindre tog jeg tandpasta på, vaskede da af, tog et nyt lag på, sov med det og vaskede det af næste morgen og det gjorde ondt som fanden men hjalp og to dage egter kunnne man ikke så noget.. Men nu ligner min pande noget der er løgn.. Har et område som er helt rødt og nu er det mere blevet sår, så har et helt rødt sår i panden.. Og det ligner det der når folk har virkelig slem acne og de har de der store næsten sår i ansigtet.. Har aldrig været særlig plaget af acne, så e. Virkelig bange for at hele mit ansigt kommer til at se sådan ud;( jeg er i panik.. Ligner rudolf i panden.. I skolen kommer de til at synge kender i den om Rudolf, Rudolf med røde pande, Det var et gammelt...osv. 

Svar: 

Hejsa

Det lyder ikke til at være en særlig sjov bumseoplevelse.

Ud fra det du skriver, tror jeg, at du har haft en indvendig bums - de kan nemlig minde om en bule. Dem kan man ikke presse ud, fordi de sidder under huden. Jeg tænker, at fordi du har presset i den, så der kommer væske ud og huden bliver ødelagt. Derfor er der sår på nu. Det er helt normalt, at et område bliver rødt, hævet og med sår, når man presser i bumser.

Når man presser i bumser, kan det 'smitte', så der kommer en ny bums ved siden af den gamle. Det er vigtigt at man vasker sit ansigt flere gange om dagen med vand og måske mild sæbe for at rense huden. Du kan sagtens købe en dækpudder, dækcreme og dækstifter, der mindsker, at der kommer bumser igen og som ikke stopper porerne til. I MATAS har de et produkt, der hedder Manhattan Clearface, der kunne være en god ide at købe. Jeg mener, at produkterne koster omkring 65-85 kroner og er tit på tilbud. De har også en lækker creme og rensesæbe til huden.

I stedet for at presse bumsen ud, så lad den være og hvis du har lyst, så dæk den lidt. På den måde forsvinder den hurtigere, og risikoen for at der kommer en ny bliver meget mindre.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

God dag

Venlig hilsen Mette 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program