Problem...

brevkassespørgsmål

Problem...

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 10 år 3 uger siden

Hej Cyberhus!

Jeg har en rigtig god veninde i min klasse. Så her tideligere idag havde jeg tænkt på at spørge hende om vi ikke skulle blive bedstevenner, men da jeg kom hjem til hende og ringede på døren (Så ind af vinduet at hun sad og spiste kage :D) spurgte jeg så for sjov om jeg måtte få et stykke kage sagde hun bare nej og smækkede døren i. Så ringede jeg på igen, men hun ville ikke åbne. Jeg valgte så at gå over og banke på vinduet og det gjorde jeg så. Så sagde jeg så at jeg ville spørge hende om noget, men hun begyndte bare at råbe til mig at jeg skulle skride og rakte f*ck til mig. Så spurgte jeg igen uden selv at hidse mig op, men så tog hun sin telefon og ringede til en. (Tydeligvis sin mor.) så gik jeg hjem. Nu er jeg bange for at komme i skole imorgen og ved ikke hvad jeg skal gøre.

jeg har overhovedet ikke gjordt hende noget og hun har heller ikke et højt temperament så jeg ved heller ikke rigtig hvorfor hun reagerer som hun gør. Er vildt forvirret. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen D.

Svar: 

Kære D

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os, for det er ikke en rar oplevelse, du har haft med din veninde.

Jeg ved ikke, hvorfor din veninde opførte sig, som du fortæller i brevet. Måske blev hun overrasket over at du kom, måske var hun i rigtig dårligt humør og ked af det, inden du bankede på, eller måske er det noget helt andet, der gjorde, at hun råbte af dig og smækkede døren i. Da vi ikke ved, hvorfor hun opførte sig mærkeligt, kan det være en rigtig god idé, at finde ud af det, så du ikke skal gå længe og være forvirret og bange for, hvad der kommer til at ske, og om din veninde stadig er sur.

Når du læser dette svar, har du nok allerede været i skole og mødt din veninde. Jeg håber for jer, at I har fået talt sammen. Uanset hvad der er sket, tænker jeg, at det kan være rigtig godt for dig at dele din oplevelse med en voksen. Det kan være din mor eller far, måske en lærer eller din mormor, eller en helt anden voksen, som du stoler på. Det vigtigste er, at du ikke går alene med din oplevelse. For det er nemlig sådan, at voksne skal hjælpe børn, hvis der er noget de er forvirret over eller bange for.

Hvis det er svært for dig at fortælle om det til en voksen, kan du måske vise dem dit brev og mit svar, og så kan I sammen tale om det, der er sket. Det kan være, at I sammen kan tale med din veninde og din venindes mor - måske har din veninde en forklaring på, hvorfor hun gjorde, som hun gjorde den dag, måske ved hun det heller ikke selv, men derfor kan det alligevel være rigtig rart, også for din veninde, at tale om det.

Jeg tænker, at du, allerede ved at skrive til os, har taget det første skridt i forhold til, at din veninde og du kan få det godt sammen igen. Nu mangler I bare at få talt sammen om oplevelsen, og det rigtig gerne sammen med en voksen, som kan hjælpe jer.

Jeg håber, du og din veninde kan få det rigtig godt sammen igen.

Bedste hilsner til dig fra Sarah

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program