Hvorfor?

brevkassespørgsmål

Hvorfor?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 10 år 1 måned siden

Jeg er ved at blive ret irreteret over at jeg istedet for at tabe mig, faktsik tager på!! 
jeg vil rigtig gerne tabe mig så jeg er begyndt at ændre min kost og dyrke meget motion, men jeg må gøre et eller andet forkert? Jeg spiser hverken mere eller mindre end før, men der imod bare meget sunder og undgår slik, chips, OSV... Jeg har aldrig i mit liv dyrket så meget motion som jeg gør lige nu!! 
Og hvis jeg skulle blive lækker-sulten spiser jeg et styk frugt istedet for slik, men en gang imellem synes jeg dog også der skal være plads til lidt usundt, kroppen har vel også brug for sukker? - Er det mon det der gør at jeg tager på, og skal jeg helt lade hver med at give mig selv slik engang imellem, men det er MEGET lidt jeg får når jeg altså får noget (Ca. engang hver anden uge).... Det er virkelig et nederlag at se man hele tiden taber på, når det var mening at jeg skulle tabe mig. 
Skal jeg måske bare helt lade hver med at spise noget, og så bare dyrke en masse motion istedet for? - Måske jeg så kom til at tabe mig. 

Svar: 

Hej med dig!

 

Hvor er det bare dejligt at høre at du har lyst til at spise sundt og dyrke motion. Det bliver du og din krop glade for i længden.

Du har en alder lige nu, hvor det er helt naturligt at du tager på, og det synes jeg ikke du skal være bekymret over. Fortsæt med at spise sundt og dyrk motion, så giver du din krop de bedste betingelser for at udvikles på en god og sund måde.

Jeg kan godt forstå at det kan virke frustrerende, og at du bliver irriteret, men du er nødt til at tænke på at du gør noget godt for din krop.

En årsag til at du tager på kan også være at du har opbygget flere muskler end du har haft tidligere. Hvis du ikke er vant til at dyrke ret meget motion, har dine muskler sikkert ikke været ret store, og efter du nu er begyndt at dyrke mere motion er du begyndt at opbygge mere muskelmasse. Muskler vejer mere end fedt, så du kan sagtens have tabt fedt og opbygget muskler i stedet.

Du nævner i dit spørgsmål at du måske bare skal holde helt op med at spise. Det synes jeg er en rigtig dårlig idé. I stedet synes jeg at du skal spise sundt og varieret. Altså mange forskellige madvarer. I et sundt og varieret spisemønster er der også plads til lidt søde sager, så det er helt fint at du spiser det engang imellem. Alt med måde, hvilket betyder at du kan spise det du har lyst til, bare det er i nogle mængder der giver mening. Du kan altså fint spise chokolade, hvis du bare spiser et mindre stykke, og husker at nyde det.

De bedste hilsner

 

Line    

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program