Indlæggelse?

brevkassespørgsmål

Indlæggelse?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 10 år 3 måneder siden

Jeg har tidligere skrevet et brev omkring min selvskade og selvmordstanker, og det er ikke blevet bedre siden sidst. Jeg blev rådet til at søge hjælp på en psykiatrisk skadestue, men jeg vil gerne vide lidt mere om hvordan det foregår, inden jeg tager derind - især fordi jeg er på efterskole.

Hvad skal der til for at blive indlagt på en ungdoms psykiatrisk afdeling? Skal man have en diagnose på noget, er mit ikke 'alvorligt' nok? Hvordan foregår det?

Jeg er bekymret for at jeg kommer til at gøre yderligere skade på mig selv hvis der ikke snart bliver gjort noget. Jeg ser først min psykolog igen om 14 dage.

Svar: 

Hej med dig!

Det er rigtig godt, du skriver herind igen, når det ikke er blevet bedre, og jeg vil prøve at svare på dine spørgsmål.
Når du er blevet rådet til at tage på en psykiatrisk skadestue, synes jeg, det er en rigtig god ide. Det er en god mulighed, hvis man har det rigtigt svært.

Det foregår sådan, at når du kommer derind, kommer du til at snakke med sygeplejerske, som prøver at finde ud af, hvordan du har det, og hvad dine problemer er osv. Og så bagefter kommer du til at snakke med en læge, som beslutter, om du skal indlægges, eller hvad der skal ske. Det er svært at sige, hvad der skal til, for at man bliver indlagt, det er noget lægen vurderer ud fra, hvordan du har det, og hvilke problemer du har. Du behøver ikke have en diagnose for at blive indlagt, men det kan være, at du i løbet af din indlæggelse får stillet en diagnose, men det er ikke nødvendigt for, at du kan blive indlagt.

Det er en god ide at snakke med din psykolog om, hvordan du har det, men hvis du er bange for, der kan ske noget inden, du skal snakke med hende om 14 dage, så synes jeg det er en god ide at besøge en psykiatrisk skadestue. Du kan eventuelt prøve at ringe til dem, inden du tager derind. Hvis du søger på google, og finder ud af hvor den nærmeste skadestue er, så kan du på deres hjemmeside finde et telefonnummer og ringe til dem og snakke med dem. Det kan også være, du kan kontakte din psykolog og fortælle om, hvordan du har det lige nu, og at du har brug for, at I rykker jeres tid frem. Det er ikke sikkert, det er en mulighed, men det kan være, og om ikke andet kan hun måske give dig nogle råd til, hvad du ellers kan gøre.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program