Spørgsmål :-)

brevkassespørgsmål

Spørgsmål :-)

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus. 

En dreng som jeg aldrig har mødt, men har skrevet med ham i laaaaang tid, er jeg ved at blive forelsket i! Eller ER! 

Han er vildt sød:-D 

vi skal mødes en dag. 

Jeg skrev til ham i dag om jeg bare skulle ringe til ham, eller ringe til ham på skype.  Det sagde han ja til, hvis jeg ville:-) 

jeg vil rigtig gerne, men er genert og ved ikke hvad jeg skal sige:( 

hvad kan man snakke om? 

Mit problem er bare at jeg er genert, men er fuldkommen skudt i ham!!! ;( jeg vil nemlig virkelig gerne være sammen med ham en dag! ;(

hjælp! 

KH

mig :) 

Svar: 

Hej med dig.

Hvor er det bare dejligt at høre, at du skriver så meget med en sød dreng, og at I planlægger at snakkes ved over Skype og måske en dag mødes i virkeligheden. Jeg kan godt sætte mig ind i, at det er rigtig spændende, og at du er lidt forelsket i ham. Når man får det sådan med en dreng, er det helt normalt, at man bliver meget nervøs og ikke aner, hvad man kan snakke om. Jeg vil prøve at hjælpe dig lidt på vej ved at give dig lidt idéer til, hvad I kan snakke om, og hvordan du kan slippe din generthed. For at gøre det mest muligt overskueligt, har jeg delt det op i punkter.

1.
Som det første tænker jeg, at du må huske på, at han sikkert har det på samme måde som dig. Når I har skrevet sammen længe, har I sikkert gået og opbygget en spænding omkring, hvordan det mon er at mødes, snakke sammen og bare være sammen. Jeg tænker, at han også er lidt usikker omkring det, siden han ikke har foreslået at ringe, men bliver glad for, at du foreslår det. Noget andet er også, at jeg tænker, det er helt OK både at være lidt usikker og nervøs over en situation som denne. Måske ville det endda gøre situationen nemmere, hvis du fortalte ham, at du er lidt genert. Han vil sikkert kunne forstå dig, og så skal du ikke sidde og lade som om, alting er afslappet, hvis du egentlig er lidt utryg ved det. Nogle gange kan det hjælpe at være ærlig om, hvordan man har det fra start, og hvem ville ikke være lidt nervøs over at skulle snakke med en sød fyr for første gang?

2.
Husk på, at han har sagt ja til dit tilbud om at snakke sammen, fordi han sikkert rigtig godt kan lide dig. Ud fra det, I har skrevet sammen, har han sikkert dannet sig et rigtig godt billede af dig, som der sikkert skal meget til for at ændre, fordi han bare synes, du er dejlig. Det kan være, det kan blive mere afslappende for dig at skulle ringe, hvis du minder dig selv om, at du ikke skal imponere ham. Du har nemlig gjort alt forarbejdet, og han er allerede interesseret i dig. Nu skal I bare snakke sammen på en ny måde.

3.
Du skriver, at du ikke ved, hvad I skal tale om. Jeg kan godt forstå, du gør dig tanker om dette, da det aldrig er helt nemt at planlægge på forhånd. Tit kommer det helt naturligt. Hvis det ikke kommer naturligt til jer, tænker jeg, du kan prøve at tænke over, hvilke emner, I før har skrevet om. Måske er der noget fra jeres samtaler på skrift, som I kan snakke videre om på Skype? Ellers kan det måske også være en idé at høre til hans dag; hvad han har lavet, hvordan det har været, og hvad han skal senere. Snakke om selve dagen kan nemlig nogen gange være en rigtig god start på en samtale og lede videre til næste emne.

4.
Måske kan du høre nogen af dine veninder, om de har en idé til, hvad I kan tage fat på i jeres første samtale. Det kan være, nogen af dem har prøvet noget lignende og har gjort sig nogle erfaringer med, hvad der virker/ikke virker. Uanset hvad tænker jeg i hvert fald, at det kan være rart at spørge sine veninder til råds, når det kommer til drenge. Om ikke andet så i hvert fald bare for at dele sine tanker om, hvor dejlig han er.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og ønsker dig held og lykke med første samtale og måske første møde :-)

Kh. Matilde

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program