Hund, forældre og ven

brevkassespørgsmål

Hund, forældre og ven

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 16 år 1 måned siden

Hej

Mine forældre er skilt, og da min mor flyttede, flyttede hun mega langt væk fra det hele. og hun tog min hund med ! jeg er ene barn, så min hund (Max) har været som en lille bror for mig, jeg er ked af det, for nu er det som om at han blivet rykket fra mig. for min mors kæreste har 3 børn og de er altid om max.

jeg kan se på min hund at han ikke vil ha' det, jeg sagde engang til dem at de skulde lade ham være, men så kom min mors kæreste bare og sagde "De bor her også. Du skal ikke bestemme om mine børn skal lege med max". og så blev jeg så… ked af det, at jeg gik ind på mit værelse og skar i mig selv! min mor ved det ikke og det er næsten 5 uger siden, og jeg har skåret i mig selv lige siden!. jeg vil bare ha' min hund tilbage, men det fatter min mor bare ikke..

Lige for tiden er det meget mig det handler om oppe i skolen, især med mine forældre og mig, og sådan. men min bedsteveninde er nu meget sammen med en fra vores nabo by, og hun er en skidt ven .. hun drikker og ryger og hun har vist også taget stoffer!, men hun har fået min bedste veninde til at ryge og drikke og den slags. jeg vil ikke ha' det. jeg har selv røget, men ikke drukket min stang stiv, 3 gange hver uge. (og hun er kun 12 år) !

Hilsen pigen uden et liv !

Svar: 

Kære pige på 13 år.

Du fortæller at dine forældre er blevet skilt og at din mor er flyttet sammen med en kæreste der har 3 børn, langt væk fra der I har boet før.

Du skriver ikke noget om din far. Bor du sammen med ham eller bor du begge steder? Det er altid svært for børnene når forældrene bliver skilt. Særligt når forældrene flytter sammen med nogen der også har børn.

Jeg kan forstå at du er ked af det og også vred på din mor som har taget din hund med. Du må føle at der er en masse ting der bliver taget fra dig og du må føle dig forladt.

Er det ikke muligt at din hund bliver ved dig og der du bor? Har du talt med dine forældre om hvor meget det betyder for dig?
Jeg tænker at du skal skrive et brev til din mor og far, hvis det er svært for dig at tale med dem.
Forældre der bliver skilt har ofte dårlig samvittighed overfor deres børn. Det kan derfor være svært at tale med dem, for der er mange følelser på spil.

Det hele bliver også forstærket af, at din bedste veninde har begyndt at gå sammen med en anden pige. Du kan se, at hun er på vej ud i nogle farlige ting. Jeg tænker, at du og dine skolekammerater er på vej ind i en alder hvor der sker rigtigt mange ting og måske udvikler I er forskelligt. Det er en meget svær alder.

Jeg tror ikke du kan gøre så meget ved, at din veninde er tiltrukket af det hun synes er spændende, men du må vente og se og lade hende gøre sine egne erfaringer.

Måske skal du se dig om efter nogle andre piger som du kan blive veninde med. Måske er der nogen der også har erfaring med skilsmisse, så I kan dele erfaringer og oplevelser og på den måde, støtte hinanden.

Held og lykke!
Hilsen Anita

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program