hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hej Brevkasse. Jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal forklare det her, men jeg prøver alligevel. Her i det seneste stykke tid, eller faktisk siden november 2008 har jeg haft det så mærkeligt. Altså som om at jeg bare ikke passer ind, eller ikke er god nok. I december 2008 tabte jeg 7 kg og det hjalp lidt, og jeg havde tænkt mig at tabe mig mere, men det gik noget galt. Jeg begyndte at spise helt vildt meget og så motionere for at forbrænde det jeg havde spist. Men hvis jeg skulle spise alt det jeg gerne ville, så ville det betyde at jeg skulle motionere 24 timer i døgnet. Men så begyndte jeg at stikke fingrene ned i min hals for at få maden væk og det gjorde jeg ca til maj 2009. Og efter det begyndte jeg bare at spise normalt, men så begyndte jeg på efterskole og efter det er da bare gået helt galt! jeg vil så gerne tabe mig, jeg holder dage hvor jeg slet ikke spiser noget og når jeg spiser er det bare som om at min krop bare afviser maden og jeg kommer til at kaste op uden at jeg har lyst! Jeg er også begyndte at skære i mig selv igen, jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre. Jeg vil ikke have det på den her måde mere, jeg vil bare være som alle andre! Hilsen O.

Svar: 

Kære pige på 14 år.

Tak for din mail, hvor du fortæller at du har det mærkeligt og ikke rigtig synes at du passer ind. Det er ikke en rar fornemmelse at gå rundt med og jeg vil rose dig for at du søger råd og prøver at gøre noget ved det. Jeg kan godt høre, at du synes det er svært lige nu og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Ud fra det du skriver, lyder det til at det betyder meget for dig at være som de andre og at passe ind. Du skriver også at du ikke føler du er god nok. Ud fra det du skriver, så har du brugt din krop og maden til at ligne de andre mere.

Du begyndte at tabe dig og du synes det hjalp lidt på den følelse, men så beskriver du hvordan det begynder at gå galt med dit forhold til din krop og mad. Du kaster maden op igen for eksempel.

I din alder sker der rigtig meget i kroppen. Du er på vej fra barn til ung og voksen og alene
den udvikling kan godt gøre at du føler dig "anderledes" - det er helt normalt og noget du deler med mange andre unge. For mange unge er det også en periode, hvor man er bange for at være uden for, og man vil gerne være en del af de andre.

Det er egentligt helt naturligt, men der er forskellige måder at reagere på. Du har valgt at fokusere på din krop, men du har oplevet at det ikke har hjulpet, det er faktisk blevet sværere for dig.

Men der er andre måder og jeg synes det er vigtigt at du får hjælp til at finde dem som passer dig bedst. Det kan være svært for mig i en brevkasse at svare på, da jeg ikke kender dig så godt. Men det handler om hvordan du kommer til at føle, at du er ok som du er.

Derfor synes jeg det er vigtigt, at du snakker med dine forældre. Det er dem der kender dig bedst og måske dem som bedst vil kunne støtte dig fremover. Det du har skrevet til mig synes jeg er meget præcist og flot formuleret. Prøv at vise dem det og også mit svar. Sommetider kan det nemlig være nemmere at snakke om bagefter, når de ved lidt hvad det handler om.

Du skriver, at du går på en efterskole og derfor synes jeg du skal tage fat i din kontaktlærer. Det er vigtigt at du har en voksen tæt på dig, som du kan snakke med i hverdagen. Igen kan du bruge det du har skrevet her.

Jeg vil også foreslå dig at kigge ind i chatte her i Cyberhus. Den har åben alle hverdage  fra kl. 14 til 19 . Her sidder der voksne parat til at chatte med dig. 

Venlig hilsen Anne-Marie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program