Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Tandpine

brevkassespørgsmål

Tandpine

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Hej Niels Jeg har været til tandlæge for en månede siden og fået lavet 2 huller i overmunden. Inden jeg fik dem lavet kunne jeg ikke mærke noget i mine tænder. Men den sidste månede har jeg haft en konstant murende/trykkende smerte i tanden/kæben og op bag øjet. Når jeg tygger i den side eller spiser noget koldt (køleskabskoldt) gør det ekstra ondt. Det ene hul var ret dybt og jeg fik at vide at det måske blev nødvendigt med en rodbehandling. Skal jeg vente til næste eftersyn? eller skal jeg have det undersøgt nu? Hvad er en rodbehandling egentligt? Hilsen K.....

Svar: 

Hej K

Det lyder helt klart som om der er en nerve i en tand, der har det rigtig skidt.

Desværre er det nogen gange noget, der sker. Selv når en tandlæge reparerer en tand kan nerven godt blive ved med at have det dårligt.

Mens nerven dør - og når den er død, kan der komme smerter fra det område, tanden sidder i.

Mit råd til dig er at tage hen og snakke med din tandlæge. Din tandlæge vil se på tænderne i området og måske tage et røntgenbillede for at se, om der er noget galt oppe i kæben. Hvis der er det, kan en rodbehandling være det, der hjælper.

Når man rodbehandler bedøver man (normalt) tanden godt først. Og så borer man fyldningen i tanden væk og borer helt op til nerven. Den kan man kradse ud med nogle små file. Og når man har skyllet og tørret tanden indvendigt, fylder man den helt op med en slags cement. Nogle gange gør man det over nogle gange, andre gange kan man klare det hele på en gang.

Men skynd dig at ringe til din tandlæge og forklar, at du har ondt!

Held og lykke med det.

Niels Hansen

Tandlæge

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program