Facebook ?

brevkassespørgsmål

Facebook ?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 3 uger siden

det her er et spørgselmål er det farlidt at have facebook

Svar: 

Hej med dig

Tak for dit spørgsmål.
Det er faktisk meget svært at svare ja eller nej til om Facebook er farligt. Det kommer meget an på, hvad man sammenligner med og hvad man mener med "farligt".
Jeg kan sagtens forstå at du bekymrer dig.

I Danmark er der lige nu 2,4 millioner mennesker på Facebook. På verdensplan er der oprettet mere end 350 millioner profiler. Når så mange mennesker mødes et sted vil der altid opstå nogle negative ting. I Cyberskolen hører vi jævnligt om "hadegrupper", folk der bliver snydt af reklamer, unge der bliver generet af fremmede, de er kommet til at acceptere som venner. Sådan nogle ting kan man sagtens sige er farlige. Faktisk er rigtigt mange steder på nettet farlige, hvis man ikke tænker sig om.

Man kan prøve at lave nogle regler for sig selv, når man går på Facebook (og andre sociale netværk for den sags skyld). Det handler meget om, hvem og hvad man lukker ind i sit netværk og hvad man deler med folk i og udenfor netværket.
Du kan finde nogle gode råd til dine indstillinger HER.

Hvis man følger ovenstående gode råd, behøver Facebook ikke være farligt.

I stedet for at tænke på Facebook som et sted, der er enten farligt eller sikkert, så prøv i stedet at tænke på, at det er de mennesker, der bruger det, der kan være farlige. Hvis man lukker for de huller hvor uærlige personer kan få adgang til dit liv, så er Facebook faktisk et rigtigt glimrende og sjovt sted at være sammen med sine venner og bekendte.

Jeg håber det er svar nok til dig i denne omgang.

De bedste hilsner
Jonas
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program