Kan man

brevkassespørgsmål

Kan man

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Hej. Jeg har et spørgsmål angående sen abort. Kan man få en sen arbort hvis barnet er skadet? Det har jeg læst at man godt kan, men jeg er ikke sikker.

Svar: 

Hej Pige, 17 år.

Det er et godt spørsgmål, og der er en del overvejelser som man må have med ind over. Du har ret i at man kan få en sen abort, som er efter uge 12, hvis barnet er handicappet eller sygt eller i meget særlige andre tilfælde. Men det kommer også an på hvor skadet barnet er. Jo længere tid der går efter uge 12, jo bedre skal grunden for abort være indtil uge 15-16 stykker, så stopper den.

Selve indgrebet kommer til at foregå på den måde, at man får en pille som slår fostret ihjel og så 1-2 døgn efter sætter lægerne fødslen igang...

Bagefter kan man begrave sit barn eller lade hospitalet kremere det. Og man kan få offentligt tilskud til psykologhjælp, hvis man har behov for det, egenbetalingen ligger på ca 250,- pr gang.

Hvis du står i den situation at du overvejer dette indgreb, så synes jeg du skal tage og logge på chatten her på Cyberhus, den har åbent man-tors kl 14-19. Det kan være en rigtig stor beslutning, og jeg synes ikke det er en du skal stå med alene...

Jeg håber det var opklarende

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program