strækmærker

brevkassespørgsmål

strækmærker

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 11 måneder siden

nu er jeg desværre også blevet ramt af det ... strækmærker!! forfærdligt... jeg er egentlig ikke overvægtig, så jeg forstår ikke rigtig hvorfor? godt nok har jeg taget mange kg på de seneste år, men det er jo helt normalt i denne alder, og det har på ingen måde gjort mig overvægtig? så det er da bare vildt irriterende!! de sidder på mit ene inderlår, og lidt på det andet ... de ses ikke så meget, men jeg kan mærke dem. Grunden til de ikke ses så meget er at de er hvide? hvordan kan det være at de er hvide? plejer de ikke altid være røde?? og hvad kan jeg gøre ved det ... vil det hjælpe hvis jeg taber mig?? for jeg har på ingen måde tænkt mig at tage en bikini på til sommer, hvis de ikke er væk inden!! jeg er desperat for at få dem væk :D knus en frustreret pige.

Svar: 

Kære frustrerede pige.

Jeg kan godt forstå du synes det er træls, men det med strækmærker er desværre et helt almindeligt fænomen. Det har egentligt ikke noget med overvægt som sådan at gøre. Det er mest knyttet til hurtige ændringer er vægten. Derfor er man er i øget risiko for at få dem når man er teenager/ i puberteten og for eksempel når man er gravid, som jo begge netop er perioder hvor man har nogle relativt hurtige vægtændringer. I puberteten har man jo en vækst-spurt, som man siger. Det er som det skal være, men det gør altså, at mange udvikler strækmærker. De er røde til at starte med, men falmer så til en hvid farve senere, sådan som du beskriver dine.

Der er mange der reklamerer med forskellige cremer man kan smøre dem med så de forsvinder osv, men desværre er der ingen der rigtig har kunne bevise, at det hjælper. Der er simpelthen bare ikke nogen god behandling endnu. Det er selvfølgelig træls at høre, men den gode nyhed er, at de strækmærker man får i teenage alderen som ofte aftager lidt med tiden.

Jeg er ked af, at jeg ikke kan komme med noget mere opmuntrende. Jeg kan måske trøste ved at fortælle, at strækmærkerne helt sikkert er meget mere tydelige for dig end for alle andre. Og hvis det næsten kun man mærkes og i øvrigt sidder på inderlåret, så tror jeg ikke der er en eneste der vil kunne se det når du er i bikini.

Mange hilsner, Susanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program