Gravid??

brevkassespørgsmål

Gravid??

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Kære Cyberhus. Jeg er en pige på 17 år, som igennem godt 1½ måned har haft en fast "bolleven". Vi har det rigtig dejligt sammen og har fantastisk sex. Igår var vi sammen, men da vi begge havde travlt blev det kun til en quickie. Efter han var kommet kunne vi godt mærke at noget var galt, og da han trak sig ud, så vi at kondomet var sprunget. Vi var begge to fuldstændig i chok, men vi var hurtige, skyndte os ud af døren, hoppede op på hans knallert og kørte så hurtigt vi kunne ind til byen for at købe en fortrydelsespille på apoteket. Vil tro at jeg fik den taget ca. 30-40 min. efter det gik galt. Nu er jeg bare rigtig bange for at jeg stadig kan være gravid. Mine veninder har prøvet at berolige mig og sige, at der højest sandsynligt ikke sker noget og sådan, men er stadig helt vildt nervøs. Jeg vil selvfølgelig nu her være opmærksom på evt. symptomer på graviditet og på min menstruation. Ifølge min cyklus skulle jeg faktisk gerne få min menstruation enten idag eller imorgen, men hvad så hvis jeg er gravid? Kan jeg så godt få menstruation imorgen fx., tænke at alt er godt og tro at jeg ikke er gravid selvom jeg faktisk er det? Eller hvordan? På forhånd tak for hjælpen. Hilsen J

Svar: 

Kære J

Jeg kan godt forstå I kom lidt i chok da i pludselig opdagede at kondomet var sprunget. Det lyder som om I handlede ret hurtigt på det. Du fik taget en fortrydelsespille. En fortrydelsespille virker med 85% garanti, så der er en meget lille risiko for at du kan være blevet gravid.

Det er rigtig fint at du er opmærksom på din krop, hvis der er symptomer på graviditet. Når man tager en fortrydelsespille bliver din normale menstruations cyklus ikke påvirket. Den kan godt virke sådan at du kan pletbløde lidt og få lidt kvalme. Men det er altså ikke tegn på graviditet. Så hvis du får din menstruation så kan du være helt sikker på at du ikke er gravid.

Hvis ikke din menstruation er kommet senest 5 dage efter forventet menstruation, er det en god ide, at tage en graviditetstest og efterfølgende opsøge lægen.  Men ud fra det du skriver, og at du var så hurtig til at tage en fortrydelsespille, så tror jeg ikke du har nogen grund til at være nervøs for, at du er blevet gravid. Sandsynligheden er meget lille.

De bedste hilsner Sine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program