kan ikke enes med min pap far

brevkassespørgsmål

kan ikke enes med min pap far

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 3 måneder siden

Hej brevkasse. jeg skriver til jer, fordi jeg føler mig ret ensom føler at jeg er fanget i mit eget lille fængsel. mine forældre har været skilt i 8 år her til februar, det er nu ikke det der er problemet min mor fandt hurtigt en kæreste som mig og hende så flyttet ud til, i hans hus, min storebror valgte ikke at flytte med da min mors kæreste tit behandlede ham rigtig dårligt, og nu er det så min tur til at blive behandlet rigtig dårligt.. min mor og min mors kæreste har fået 2 børn sammen to drenge som jeg er rigtig glad for.. min pap far kan skrifte humør så hurtigt, han kan gå fra at være den sødeste til at blive et monster, hvor han står og råber af mig, og siger jeg er et møgsvin, og psykopat og jeg ved ikke hvad, han sviner tit min familie til, og når vi kører hjem fra familie fester ovs. sidder han og griner af min moster og onkel og håner dem, jeg er rigtig træt af at hører på det, og har fortalt mange gange at jeg ikke vil finde mig i at han sviner dem til da, jeg ikke siger noget om hans familie. Han siger tit at min far ikke elsker mig og er psykopat, og han fatter ikke hvad jeg vil med ham, dette gør rigtig ondt og skærer mig i hjertet hvergang. idag gik det hel galt, jeg var igår inde bytte mine julegaver og da jeg er blevet snydt for 100 kr i en butik, hvor jeg ikke har opdaget det, og har så købt nogle smykker og sådan for de penge jeg fik tillbage fra tøjet jeg byttet, blev han rasende, stod og råbte mig i hovedet, at jeg pissede på ham, og han jeg taget de penge fra dem der manglede, han valgte at rode hele min taske igennem og hele mit værelse fordi han var sikker på jeg havde taget dem, hvilket jeg selvfølgelig ikke havde, da jeg synes det blev for meget og jeg ikke ville finde mig i det, råbte jeg til min mor, mor nu træder du fandme i karakter og siger noget til ham, han skal ikke være sådan overfor mig, så blev han endnu mere sur, og så råbte jeg du skal ikke behandle mig sådan du er ikke min far, der skubbede han mig ind i væggen, og nu må jeg ingen steder gå, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, er græde færdig.. jeg ved ikke hvad jeg skal stille op! i må hjælpe mig! venlig hilsen M

Svar: 

Kære M

Jeg kan godt forstå at du bliver ked af det, når du oplever at din papfar siger sådanne ting til dig og ikke behandler dig særlig pænt. Jeg synes det er godt du skriver her til, når du mærker at noget ikke er som det skal være derhjemme. Jeg vil gerne prøve om jeg kan hjælpe dig.

Når du stadig er under 18 år, så er det faktisk stadig dine forældre der bestemmer over dig. Det vil sige at når du bor sammen med din mor, er det hende der bestemmer, hvis du ikke må gå nogle steder. Hvis din mor ikke siger noget til at din papfar siger sådan til dig, så kan det være svært at gøre noget ved.

Men når din papfar skubber dig ind i væggen, så er det faktisk vold. Det er ulovligt. Det er slet ikke i orden at din papfar opfører sig sådan overfor dig. Hvis du har brug for at få hjælp med det sammen er det altid en mulighed at ringe til politiet.

Ellers synes jeg det kunne være rigtig godt, hvis du kunne snakke med en anden voksen om det. Måske kender du en lærer, nabo eller andet familiemedlem som du har et godt forhold til, som du kan fortælle det til. Det kan være rigtig svært at gå med sådan nogle oplevelser alene, så derfor synes jeg det er vigtigt at du deler det med anden voksen. Hvis det kan være svært at fortælle det til en voksen omkring dig med det samme, så er det også en mulighed for dig at chatte med nogen, helt anonymt på: familievold.dk. Det er hjemmeside for børn og unge der har oplevet vold derhjemme. Her kan du få hjælp og råd til, hvad du kan gøre, når din papfar opfører dig sådan overfor dig.

Jeg håber du har mod på at få snakket med nogen om det. Det er ikke meningen du skal gå og være så ked af det derhjemme.

De bedste hilsner Sine

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program