forstår ikke hvorfor :/

brevkassespørgsmål

forstår ikke hvorfor :/

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 2 måneder siden

kære cyberhus jeg er en pige på 17 år med et problem og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre jeg har ikke nogen jeg kan snakke med om det. jeg har en dejlig kæreste jeg har været sammen med i snart et halvt år. Han er den bedste kæreste man kunne tænke sig han behandler mig som om jeg er en prinsesse og selvom jeg har voldsomme humørsvingninger og har fortalt ham om ting i min fortid elsker han mig stadig lige så højt. Jeg elsker også ham så meget og kunne ikke forestille mig et liv uden ham men de seneste måneder i forholdet har jeg ingen sexlyst haft overhovedet. i starten havde vi nogle problemer med at få ham til at komme men efter et stykke tid kunne det sagtens lade sig gøre også havde vi et fantastisk sex liv. men de seneste måneder har jeg slet ikke haft lyst overhovedet. tanken om hans fingre inde i mig igen jeg kan slet ikke tage det. nogengange savner jeg at være single, men jeg ved hvor ensom jeg ville være uden ham. den anden dag hvor vi havde sex græd jeg uden han så det jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre eller hvorfor jeg har det sådan her. jeg er slet ikke ny forelsket længere og tanken om sex gør mig bare ked af det for jeg har ikke den mindste lyst længere og det skal helst bare overstås

Svar: 

Hej med dig.

Nogen gange kan man godt have et problem, som man ikke føler man kan snakke med nogen om. Derfor er det godt du skriver, for det er ikke rart at gå rundt med det selv. Jeg håber du kan bruge mit svar til dig - jeg håber du læser det hele.

Jeg synes du er god til at beskrive hvordan du har det, selvom det kan være svært selv at forstå sine følelser. Jeg kan forestille mig at dine følelser forvirrer dig rigtig meget og det er svært, når du ikke ved hvad det betyder eller hvorfor du har det sådan. Det kan være helt uoverskueligt og der er også mange ting i det.

Det lyder som om din kæreste er meget glad for dig og du fortæller også at du elsker ham højt. I har været nogle ting igennem i starten af jeres forhold - i har løst nogle problemer seksuelt, men i har også opbygget en tillid, som har gjort at du har fortalt ting om din fortid - og i er stadig sammen. Forelskelsen kan ændre sig, den kan blive til kærlighed og det kan føles anderledes og måske endda stærkere. Den kærlighed man har sammen, kan godt føles forskelligt. Det er ikke altid begger parter i et forhold er lige forelskede. Når man er i et forhold, så er man stadig et individ - man er altså stadig sin egen og derfor kan det godt give nogle udfordringer i et forhold.

Jeg kan ikke sige præcist hvad det er som sker med dig nu her og hvorfor du føler som du gør. Hvis du stadig elsker din kæreste og ikke føler du kan være uden ham, så kan det være du skal mærke efter i dig selv om der er noget du går og er ked af, måske noget som har gemt sig lidt væk indeni. Følelser, minder, tanker der gemmer sig indeni, de har det med at komme frem, selvom man ikke kan se dem eller forstå dem. Men de kan betyde meget for hvordan du har det. de kan skubbe dig helt ud af balance, sådan at du måske kan have svært ved at genkende dig selv. For eksempel kan du miste lysten til sex, du græder og prøver at skjule det.

Det er meget vigtigt at du ikke prøver at lade som ingenting. Du fortjener at nyde din kæreste og føle kærlighed og forelskelse - om det er din kæreste og dig for evigt eller om du skulle møde en ny kærlighed på et andet tidspunkt.

Først og fremmest synes jeg du skal holde en pause med at have sex med din kæreste, for det får dig ikke til at føle noget godt. Det er ikke en opgave som skal overståes, det er noget som i skal kunne nyde sammen - og sådan har i det ikke ligenu, fordi du ikke føler lysten. Du bliver nødt til at fortælle din kæreste hvordan du har det. Fortæl ham at du ikke føler dig i balance og du føler at sex ikke føles rart lige for tiden. Han vil sikkert have en masse spørgsmål eller undre sig -du må prøve om du kan forklare, hvordan du har det.

Du skal også gøre op med dig selv om du ønsker en kæreste ligenu, når du har det sådan her. Du er forvirret og kan ønske dig single, selvom du ikke kan undvære din kæreste. Måske kan i prøve at date i nogen tid, uden at have sex og så på en måde starte lidt forfra. Det kan være du bedre kan genkende nogle følelser på den måde og måske få lysten tilbage eller blive afklaret på hvad du gerne vil.

Det hele handler om at du får det godt med dig selv og får sunde og dejlige tanker om sex, sådan at du ikke skal have det, som du har det nu. Jeg synes du skal snakke med din kæreste og helt sikkert også nogle veninder, din mor eller en anden du har tillid til. Hvis det er svært at komme igang, så synes jeg du skal besøge Cyberhus chatten - der kan du chatte anonymt med en voksen, som gerne vil lytte og hjælpe lidt på vej.

Jeg håber du kan bruge mit svar og det kan give mening omkring dine følelser, så du føler du kan begynde at forstå hvad der sker og så forholde dig til hvad der skal ske. Det kan være svært, men der er ikke andet for end at tage fat og gøre noget ved det - at tale om det er et godt sted at starte.

Mange tanker fra Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program