Ensom

brevkassespørgsmål

Ensom

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Hej! Jeg føler mig ensom.. alene. Nogen gider mig rent faktisk ikke længere. Først på dagen laver de aftaler med mig.. senere gør de det helt klart, at de ikke gider mig alligevel. Jeg har det fint med at være alene. Intet problem. Men den måde de ”dropper” mig på, gør mig utrolig ked af det. Jeg har ikke lyst til at være sammen med ret mange længere. Jeg er for tiden meget nedtrykt, og jeg har nærmest ingen energi. Det er enormt svært for mig at tage mig sammen til at stå ud af sengen om morgenen. Jeg ved, at jeg skal op på skolen, hvor jeg så kommer til at være alene. Det kan godt være, at jeg går sammen med nogen, men jeg føler ikke rigtig jeg er sammen med dem.. det føles som om jeg går i min egen verden ved siden af dem. Veksler nogle ord med dem, men det føles ikke som om jeg rent faktisk ER der. Jeg er virkelig ked af det for tiden, uden grund tit. Der er bare en følelse af tomhed, af at være alene. Jeg er konstant træt, men kan ikke sove om aftenen. I timerne, specielt dem hen ad eftermiddagen har jeg det som om jeg kunne falde i søvn hvert øjeblik. I skolen er jeg af og til nødt til at sætte mig på en anden måde, bevæge mig lidt.. for ellers kan jeg simpelthen ikke holde mig vågen. Jeg kan heller ikke følge med – det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, for det kan jeg godt.. det virker bare så utrolig kedeligt. Lektierne får jeg heller ikke lavet. Jeg kan ikke tage mig sammen til det. Hvis jeg endelig laver dem, bliver det afleveret alt for sent. Igen, det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det. Jeg har fået 10, 12 og et par 7-taller hele året.. jeg orker bare ikke noget. Jeg prøver at sove om aftenen, jeg sidder ikke på computeren, tv, mobil eller andet.. men jeg kan overhovedet ikke falde i søvn. Der er for mange tanker i mit hoved og jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvordan fanden jeg skal overleve dagen i morgen. Udenfor skolen, f.eks. til sport eller med andre venner – som jeg ikke går i klasse med – har jeg det langt bedre. Det er ikke fordi der er noget galt med dem, jeg går i klasse med, overhovedet. De er for det meste rigtig søde, og jeg kunne ikke ønske mig en bedre klasse.. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at blive gladere, eller for at få mere lyst til at være sammen med andre.. det hele er bare så træls. Magter det ikke. Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Kære Du,

Du fortæller, at du føler dig ensom og alene, og at du føler det som om de andre ikke rigtig gider dig længere. At de laver aftaler med dig først på dagen, og så dropper dig senere på dagen. Og at den måde de dropper dig på, gør dig utrolig ked af det. Og det kan jeg sandelig godt forstå, at det gør!! Det må være meget hårdt at de gør sådan mod dig – og jeg synes slet ikke at det er ok, at de behandler dig sådan. At føle sig ensom og alene hver dag er rigtig svært og hårdt, og det kan dræne en fuldstændig for energi, og jeg kan godt forstå at du næsten ikke kan tage dig sammen til at stå ud ad sengen om morgenen, når det er det du skal op til hver eneste dag.

Det lyder til at du ligger og tænker over det hele om aftenen, og det er ikke så mærkeligt når du er så ked af det. Og du fortæller at grunden til at du ikke kan falde i søvn er, at du ligger og tænker over hvordan du skal overleve næste dag. Og når du ikke får sovet om natten, så er det ikke så underligt at du føler dig træt hele dagen i skolen, og at du ikke kan samle dig om at få lavet dine lektier.

Jeg tænker på om der mon er nogen der ved hvordan du har det? Eller går du mon rundt med det hele helt selv? Det er nogle rigtig svære oplevelser og tanker du går rundt med, og jeg synes ikke du skal gå rundt med alt det selv. Jeg synes det er vigtigt, at du får snakket med nogle om hvordan du har det. Hvad med en af dine forældre måske? Kunne du måske fortælle det til en af dem? Og kunne der måske være en lærer du har tillid til som du kunne snakke med det om? Jeg tænker at en lærer, måske hjælpe dig med at få gjort noget ved de ting der foregår i klassen. Godt nok skriver du at dem du går i klasse med er søde, og at du ikke kunne ønske dig en bedre klasse, men jeg må sige at jeg nu ikke synes at det lyder til at de behandler dig særlig godt.

Til sidst tænker jeg at det måske også kunne være rart at få snakket lidt med en veninde om hvordan du har det. Det lyder til at du har det bedre til sport og andre steder end i klassen, så måske der er en der du kan snakke lidt med om det hele?

Hvis du ikke har snakket med nogen om det før, vil du sikkert synes at det er rigtig svært at skulle i gang med, men det er det første skridt for at du kan få gjort noget ved problemerne, og så du forhåbentlig kan blive glad for at gå i skole igen. Hvis du har lyst til at snakke lidt mere om det hele først, er du også meget velkommen til at logge dig på vores chatrådgivning.

Mange tanker fra Helle.

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program