onani og orgasme

brevkassespørgsmål

onani og orgasme

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 8 måneder siden

Hej. jeg er en pige på 16 som har haft et seksuelt forhold til min kæreste i snart et år. Jeg er ved at blive rigtig ked af det hver gang fordi jeg endnu ikke har fået min orgasme endnu... jeg google lidt frem og tilbage for at finde nogle tips til hvordan og hvordan det føles. mine spørgsmål går ud på: 1: jeg læser jeg skal onanere for at lærer min krop at kende.. men jeg tænder ikke på at ligge alene, jeg kan simpelthen ikke blive våd. Hvilket jo så også gør jeg ikke onanere så meget. hvad gør jeg der?? 2: jeg har det heller ikke så godt med at onanere foran min kæreste, håber i har et råd til det også!! 3: jeg er ret desperat men snart at få den fordi min kæreste så gerne vil give mig éen tilfredsstillelse og jeg vil gerne selv have det fuldt ud. hvad så der? 4: hvilke typer for orgasme findes der?? 5: hvordan føles den aller første orgasme?? 6: kan man være i tvivl om man har fået den første?? Håber på et professionelt svar da jeg har brug for hjælp og en orgasme!!;-)

Svar: 

Kære pige på 16. 

Først vil jeg sige at det var godt at du fik skrevet herind med dine spørgsmål. Jeg vil prøve at besvare dem så godt jeg kan.
Jeg kan godt forstå at du bliver ked af det, når du gang på gang oplever at orgasmen bare ikke vil komme, når du og din kæreste har sex. Hvis det kan trøste dig, så er du bestemt ikke alene med dette problem. Mange kvinder og også mænd har svært ved at opnå orgasmer. Jeg tror det handler om, som du selv skriver du har læst dig til, at du begynder at eksperimentere med at røre ved dig selv på forskellige måder, for at lære din egen lyst og følsomme zoner at kende. Det bringer mig til dit første spørgsmål. 
 
1. At onanere alene er sjældent det samme, som at blive berørt af sin kæreste. Man kan nemt komme til at føle sig lidt dum de første gange, og det kan være svært at blive liderlig og våd nok til at det er dejligt. Men onani er en vigtig del af at kende sig selv seksuelt og på den måde at kunne videreføre det til sexlivet sammen med kæresten. Du skriver at du ikke kan blive våd når du ligger alene, og at det afholder dig fra at fortsætte onanien. Det er ganske forståeligt, da en tør fisse er knap så følsom og behagelig at røre ved. Som en løsning på dette problem kunne en god glidecreme, gøre det en del nemmere for dig at opdage at onani kan være super dejligt. For det er det, hvis man kan finde den rette stemning. Hvis du kender en god scene fra en film eller en serie, som tænder dig, kan det være en mulighed at se den imens. Eller hvis du er god til at bruge din fantasi, kunne du prøve at fantasere om eventuelt din kæreste eller om noget helt andet. På den måde kan du finde ud af hvordan lige præcis din krop og skede gerne vil
røres for at en orgasme ruller ind.
 
2. Dit næste spørgsmål omhandler dit ubehag ved at din kæreste skal se dig onanere. Jeg kunne forestille mig at dette ubehag blandt andet kommer af din usikkerhed på området. Jeg tror at det vil blive nemmere for dig, at blotte dig selv på den måde, hvis du via onani kunne blive mere bevidst om dig selv. Men du må også huske at bevare dine egne grænser. Mange synes at det kan være alt for grænseoverskridende at onanere foran sin partner, og det er okay hvis det er noget du gerne vil holde for dig selv. Jeg tænker også at alt kommer til sin tid. Før I kan bevæge jer ud i at eksperimentere med fælles onani, tror jeg at det er vigtigt at du selv bliver tryg ved situationen. Eller tror jeg ikke der kommer noget godt ud af det.
 
3. Jeg kan godt forstå at du snart føler dig meget desperat og stresset over at du ikke kan få den orgasme. En orgasme er desværre ikke noget man kan bestille eller noget man selv bestemmer hvornår kommer. Orgasmerne styres nemlig af et nervesystem som vi ikke har kontrol over. Dog er der nogle ting som kan stå i vejen for orgasmen. Det kan eksempelvis være stress eller angst for ikke at gøre det godt nok. Jeg fornemmer udfra dit brev at du tænker meget over at du ikke tilfredsstiller din kæreste, på grund af de manglende orgasmer, og at du på den måde ikke er god nok. Jeg tror også det kan have meget at sige, når vi snakker om hvad der kan holde dine orgasmer tilbage. Du skal huske på at orgasmen bare er en lille del af det som er dejligt ved sex. Nærvær og intimitet med den man holder af, betyder langt mere end orgasmen i mine øjne. Måske du skulle prøve at droppe tanken om at kæmpe for orgasmen hver gang du og din kæreste har sex for en lille periode, og bare nyde det. Så kunne du, som vi skrev om tidligere, fokusere på orgasmen når du har tid og ro til det derhjemme. Det kan nemlig tage ret lang tid og måske endda kræve flere forsøg. Så med dig selv derhjemme, ville du kunne have al den tid du behøver, uden du føler et pres enten fra dig selv eller din kæreste. Så snart du har mere styr på det selv, er jeg sikker på at du lige pludselig kan overraske din kæreste med en orgasme.
  
4,5,6. Dine sidste tre spørgsmål vil jeg slå sammen til et svar. Der findes lige så mange orgasmer som der findes kvinder. Samtidig kan den samme kvindes orgasme føles meget forskellig fra gang til gang. Alle oplever altså deres orgasmer forskelligt, så det kan være rigtig svært at skulle beskrive hvordan lige netop din første orgasme vil føles. Dog tør jeg næsten sige at du havde vidst hvis den havde været der. Mange beskriver orgasmen som en rullende og varm følelse der spreder sig ud i hele kroppen. Hvordan en orgasme føles kommer også meget an på hvor man er blevet rørt. Klitorisorgasmen kommer ved at pigen bliver rørt på klitoris og området udenom, altså kønslæberne. En anden form er skedeorgasmen. Der er langt færre piger som kan få denne form for orgasme, som kommer af at stimulere et såkaldt G-punkt oppe i skeden. Denne orgasme
skulle føles mere dyb og kraftig end en klitorisorgasme. Da skedeorgasmen kan være svær at få for mange kvinder, synes jeg at du skal fokusere på at få din første klitorisorgasme, inden du eventuelt begynder at bevæge dig ud i at eksperimentere med andre former. Alting til sin tid.
 
Jeg håber du har kunne bruge mine svar til noget, og jeg håber at du finder din orgasme snart. Prøv dig frem i ro og mag og giv dig selv tid. Til sidst, husk på orgasmer er ikke alt.
 
Mange hilsner Helene

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program