min mor

brevkassespørgsmål

min mor

brevkassespørgsmål af
Anonym
10 år
Oprettet 11 år 4 måneder siden

hej jeg vil gerne høre hvad mine retighed er fordi jeg har lært om ordet retighed i skolen og søgte på det på google og fandt den her hjemmeside. det er fordi jeg er meget ked af det nogen gange i skolen fortæller de andre om deres famllie og vores familie lyder ikke ens for min mor drikker altid og laver aldrig mad til mig hun siger bare jeg kan købe noge frost mad og hun gider ikke lave mine lektier med mig og hun gider heler ikke trøste mig vist jeg er bange eller græder eller har mareridt :((( hun slår mig når hun er meget fuld og jeg er bare ked af det det min hjerte kan ikke forstå min mor ikke elsker mig som de andre børns mor og nu græder jeg fordi jeg har skrevet det her

Svar: 

Hej med dig...

Du er altså en smart pige og sikke en god ide at undersøge det lidt, alt det her med rettigheder. Og du har fuldstændig ret - du har nogle rettigheder i forhold til alt det derhjemme.

Loven siger, at du har ret til en tryg hverdag og en mor der giver dig mad og som trøster dig når du er ked af det. Du har også ret til IKKE at blive slået.

Så lige nu, gør din mor ikke de ting hun skal gøre og det er slet ikke okay. Derfor skal du have hjælp til at få dine rettigheder tilbage. Og din mor skal have hjælp til at få det bedre, så hun kan give dig en tryg og dejlig barndom.

Derfor er det meget vigtig, at du fortæller en voksen henne i skolen det samme som du har skrevet til mig. Du kan faktisk bare vise din lærer det du har skrevet, fordi du er så dygtig til at beskrive hvordan det er hjemme hos dig, at din lærer vil forstå det med det samme. Måske er det en god ide at vise det til den lærer der fortalte dig om rettigheder?

Når du har fortalt det til din lærer, så skal din lærer ringe til nogle voksne i den kommune du bor, og de skal først hjælpe dig og bagefter din mor.

Hvis du mangler en voksen at snakke med, eller nogle andre børn som måske oplever lidt det samme som dig, så kan du gøre to ting her i Cyberhus. Du kan besøge chatten, hvor du er helt anonym og her kan du chatte med en voksen. Og den anden ting er, at du kan skrive til andre unge i debatten og høre hvad de synes. Det kan du gøre her.

Du er bare alt for sej og jeg håber du får snakket med din lærer, fordi du skal have dine rettigheder tilbage.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program