Forhud

brevkassespørgsmål

Forhud

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 11 år 2 måneder siden

Hej, Jeg ville lige høre jeres menning, Men jeg er en dreng som meget forhud på min penis, og jeg kan slet ikke trække forhuden tilbage for jeg tror det er slemt, for jeg er bange for at jeg lige pludselig ikke kan tisse, for jeg tisser skævt og efter jeg har tisset skævt kan det godt klø, og jeg kan slet ikke trække forhuden tilbage og det gør ondt når jeg prøver, og kan heller ikke rigtig se hulet, selvom den er stiv, og heller ikke når den er slap, så ville høre om det er et stort problem? På forhånd Tak Vh. P

Svar: 

Kære P,

Tak for dit spørgsmål. Super du får spurgt, når der er noget du ikke kan få til at stemme!

En gang imellem sker der det, at forhuden simpelthen bliver for stram i forhold til penishovedet. Når det sker - og man slet ikke kan trække forhuden tilbage - kan man fikse det ved et lille indgreb. Det lyder måske meget ubehageligt, men man gør det i bedøvelse, så det gør ikke ondt. Det er kun huden man bedøver, så man skal ikke være helt i bedøvelse. Så gør man enten det, at man åbner forhuden lidt så den ikke er så stram - eller man fjerner forhuden helt. Det afhænger lidt af hvordan lige din situation er. 

For at komme videre, skal du have en tid hos din praktiserende læge, som skal undersøge dig. Det kan du få din far eller mor til at hjælpe dig med at aftale. Når du er 12 år, skal dine forældre være med i forløbet. Hvis din læge også kan se problemet og han/hun ikke tror det er noget der kommer i orden af sig selv, bliver du henvist til en anden læge. Her kan du få det lille indgreb gjort. 

Du skal vide, at det med for snæver forhud faktisk er noget der sker temmelig ofte, så du er bestemt ikke alene om din problemstilling. Og det er godt at få gjort noget ved, for som du selv bekriver kan der gemme sig tis inde under forhuden og det kan give helt vild irritation af huden på penishovedet. Det kan også gøre ondt, når penis bliver stiv. 

Jeg håber du kan bruge svaret og du finder hjælp til dit problem.

De varmeste hilsner
GryJ

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program