Svimmel og desorienteret når jeg vågner

brevkassespørgsmål

Svimmel og desorienteret når jeg vågner

brevkassespørgsmål af
Alia
15 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Hej. Jeg oplever noget ret mystisk efter jeg har rykket om på mit værelse for 2 uger siden. Jeg tror, jeg har en teori om hvad det skyldes, men vil alligevel gerne være sikker. Jeg oplever hver gang jeg vågner op, hver morgen, når jeg vågner om natten eller hvis jeg tager en lur i min seng, at jeg bliver uhyggeligt svimmel og slet ikke føler at være i min egen krop. Det føles som om jeg svæver og ikke har en fornemmelse af, hvor jeg er henne, følelsen af “What? Hvor er jeg???” og har nærmest haft helt kvalme af svimmelheden hver dag når jeg vågner, her efter jeg har flyttet sengen. Det er en virkelig ubehagelig følelse at have i kroppen… Før stod min seng i den modsatte side af rummet, hvilket betyder at mit hoved nu, vender mod væggen på den anden side af værelset. Jeg tænker derfor, om det kan være fordi, mit system har været vant til at herhjemme ligger jeg på en bestemt måde hver nat og har gjort det så mange år, men nu ligger min krop pludselig et andet sted, i en anden retning? Ubehaget varer heldigvis oftest kun et par til max 15 minutter, men det er alligevel virkelig træls mens det sker. Kan det være derfor, og hvornår bør det forsvinde, hvis det er fordi min krop skal vænne sig til at sove på en ny måde?

Svar: 

Hej Alia, og mange tak for dit gode spørgsmål :-) 

Svimmelhed kan skyldes mange ting, og det lyder meget ubehageligt det du oplever. Det virker på mig, at din svimmelhed kommer i liggende stilling og ved hovedbevægelser. Jeg ved heller ikke om du oplever svimmelhed når du står op. Samtidig oplever du kvalme, hvilket heller ikke er rart. 
Det er meget svært for mig at sige hvorfor du har svimmelhed, da jeg desværre ikke har mulighed for at undersøge dig. Et bud kan være øresten som giver dig svimmelhed. 
Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig, at du tager fat i din egen læge så han kan undersøge dig for svimmelhed. 

Håber du kan bruge mit svar,

Mvh

Khaled, læge

Khaleds billede
Khaled fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program