Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Bøjle af?

brevkassespørgsmål

Bøjle af?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 3 måneder siden

Hej Niels. Her på fredag den 18/12 skal jeg havde min bøjle af, Jeg glæder mig da men jeg har et spørgesmål? Gøre det ondt? jeg synes ikke det gjorte så ondt af får den af? Hilsen Simone ;)

Svar: 

Hej Simone

 
Tak for spørgsmålet og tillykke med, at du skal have den af. Der er to ting, der gør det svært at svare på, om det gør ondt. Det ene fordi du ikke skriver noget om, hvilken slags bøjle, du har på. Men jeg kan jo forsøge at gætte og mon ikke det er togskinner?
 
Den anden ting er, at jeg ved ikke, hvordan det er for dig at få togskinner taget af. De fleste jeg har snakket med siger, at de synes ikke, det direkte gør ondt. Men at det er ubehageligt, fordi det trykker og trækker i tænderne. Men igen - det kommer an på om dine tænder er ømme på forhånd og det kommer an på, hvor følsom du er i dine tænder.
 
Jeg vil foreslå dig at snakke med dem, der skal tage bøjlen af. Hvis du fortæller dem, at du er bekymret, vil de sikkert fortælle dig noget mere. Du kan bede dem holde pause indimellem, og du kan aftale et stopsignal, så de standser, hvis det er for meget for dig.
Og et sidste forslag – tag en veninde eller ven med til at holde i hånden.
Mange hilsener og held og lykke med det
 
Niels Hansen
Tandlæge

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program