hvem er jeg

brevkassespørgsmål

hvem er jeg

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 1 måned siden

lidt om pigen jeg ikke selv kender. folk fortæller pigen hun er smuk, lækker, klog og god. retter sagt, de lyver pigen lige i hoved! pigen gør skade på sig selv, meget! men 3 uger uden... fører til detværste anfald, 30 pamol, sluges 10 inden skolen, og 20 mere efter. 2 dage med opkast. forældene tror bare pigen er syg og ingen ved det. alle omkring pigen ved hun er selvskadene, det er piges identitet nu. bortset fra når de lyver. - pigens største ønske er at lære den pige at kende de alle sammen snakker om, hun lyder fantastisk... Hvordan.

Svar: 

Hej med dig.

Du fortæller om en pige som har det rigtig dårligt. Og jeg tror du fortæller om dig selv. Du skriver på en fortællende og udtryksfuld måde, og jeg kan tydeligt mærke, at du har det svært. Du gør skade på dig selv, og du føler det er blevet din identitet nu. Jeg synes det er rigtig godt, at du gerne vil finde ud af hvem du er. Det vil jeg prøve at hjælpe dig med.

Men først skal jeg fortælle dig at det er meget alvorligt, at du har slugt 30 piller. Og selvom du har kastet op, så kan pillerne godt have gjort skade på din krop. Derfor skal du gå til din læge, så du kan blive tjekket om du er ok.

Jeg kan godt forstå at det kan være svært, ikke at vide hvem man selv er. For når man ikke føler man kender sig selv, så kan man føle at man er ingenting og blive helt fortvivlet. Når man ikke ved hvem man selv er, så kan det føles ubehageligt og ensomt- så det er faktisk en rigtig alvorlig og ulykkelig følelse du går rundt med.

Du skriver, at du ikke kender den pige, som de andre synes er smuk, lækker, klog, god og at dit største ønske at lære hende at kende, men du ved ikke hvordan. 

En af årsagerne til at man kan få den følelse er, hvis man ikke får snakket med nogle andre om de ting der er svære. Når man ikke får snakket om de ting, som man tænker på, så kan man godt pludselig føle at der ikke er nogen der forstår en, og man kan glemme den person man har været før. Og så mærker man kun de dumme ting man føler om sig selv. Det kan være rigtig rigig svært at gå rundt med alene og det kan være det er derfor at du skader dig selv.

Det jeg synes du skal gøre, er at få fortalt folk omkring dig, hvordan du har det. Og det kan være meget svært at gøre, men du bliver nødt til at åbne op for dine tanker, for at du kan finde dig selv igen. Og der er nogle mennesker der kan hjælpe dig.

Jeg synes du skal fortælle dine forældre hvordan du har det. Dine forældre kender dig bedst, og de kan hjælpe dig. Og du får brug for mennesker som er tæt på dig og som dagligt kan støtte dig.

Derfor kan du også fortælle dine nærmeste veninder og venner, hvad der det er som sker med dig. Så kan i få snakket om det og undgå misforståelser, så du ikke har følelsen af at der er nogen som lyver for dig.

Det lyder som om du har nogle folk omkring dig, som bekymrer sig om dig. Og dem skal du bruge.

Jeg synes at du har beskrevet hvordan du har det rigtig flot, og jeg tror du har en god måde at skrive dine tanker ned på. Hvis du synes det er svært at snakke med dine forældre, så kan du måske vise dem det som du har skrevet til mig, og mit svar til dig.

Du kan også besøge chatrådgivningen her på Cyberhus, den har åben mandag til torsdag fra kl.14-19. I Chatten kan du få lettet dit hjerte og snakke med en voksen, som kan lytte og prøve at hjælpe dig.

Den pige som de andre snakker om -dig - jeg tror også hun er fantastisk. Nu skal du bare tage det næste skridt til at opdage hende.

Venligst

Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program