tvangsspiser?!:/

brevkassespørgsmål

tvangsspiser?!:/

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 14 år 1 måned siden

Hej :). Jeg er en pige på 12 og er 166cm høj og vejer 58 kg. Før har jeg forsøgt at spise så lidt som muligt i forbindelse med en ferie. tabte mig 8 kg på 2 måneder(da vejede jeg 56) i forbindelse med en ferie. Men nu føler jeg bare at jeg mister alt kontrol! jeg overspiser totalt, og spiser selvom jeg er mæt, mest usunde ting men generalt bare mad.. Jeg kan bare ikke holde ud til at se på mig selv, og en gang var jeg lige ved at kaste op fordi jeg så mig selv før jeg skulle i bad i spejlet(jeg fremprovokerede det ikke). men jeg slugte det igen. Hvad kan jeg gøre for at tabe mig? min bror spiser usundt for han tager ikke på, så vi har altid usund morgenmad slik osv. fordi han spiser det! Han er 15. Og engang imellem kan jeg ik styre det og så æder jeg bare.. Hvad kan jeg gøre?

Svar: 

Hej med dig

Du går rundt med en masse tanker og følelser omkring det her med mad og din krop. Du skriver for eksempel at du ikke kan holde ud at se på dig selv, og at du engang imellem ikke kan styre det og bare æder for meget..

Du er 12 år og derfor er det rigtig godt at du spørger en voksen om hjælp, når du kan mærke at du ikke kan styre det. Og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Sommetider når børn tænker rigtig meget på hvordan de ser ud, så kan det godt være fordi de er lidt usikre på noget i deres liv. Måske er der noget der gør dem kede af det i skolen, noget som er svært derhjemme, eller måske tror de bare at piger skal se ud på en bestemt måde.

Men kære dig, du er god nok som du er og du fortjener at være en glad 12 årig pige, der ikke tænker så meget på hvordan du ser ud og hvad du vejer. Derfor er svaret ikke, at du skal tabe dig, men du skal gøre noget andet og det er vigtigt.

Du skal fortælle dine forældre hvordan du har det og om de her tanker du har fortalt mig. Du kan måske vise dem dit spørgsmål her og mit svar, fordi her fortæller du nemlig meget klart hvad det er du synes der svært.

De skal hjælpe og støtte dig, så du ikke behøver at få det dårligt når du ser dig selv i spejlet. I skal snakke om hvad i kan gøre sammen, så du bliver tilfreds med din krop, og sammen kan i prøve at finde ud af hvorfor det her betyder så meget for dig lige nu.

De kender dig rigtig godt og selvom du måske synes at det kan være svært fortælle dem om det, så synes jeg du skal prøve alligevel.

Synes du det er helt umuligt, så er der faktisk også en anden mulighed. Hvis du har en rigtig god lærer som du godt kan lide, så kan du gøre det samme med ham eller hende. En lærer kan være rigtig god at snakke med og måske kan din lærer også hjælpe dig.

Du skal ikke gå rundt med det her alene og derfor er det super godt du har søgt om hjælp i brevkassen her. Husk også at vi har en chat hver mandag til torsdag kl. 14-19, hvis du igen får brug for hjælp af en voksen i Cyberhus.

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program