Ånden i glasset

brevkassespørgsmål

Ånden i glasset

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 10 måneder siden

Hej. Jeg og 2 af mine gode venner kunne rigtig godt tænke os, at prøve at spille ånden i glasset. Men vi ved bare ikke, hvilke følger det kan have, for vi har virkelig læst nogle skærmmende historier på internettet! Kan du anbefale det? Og har du evt. nogle sider, hvor vi kan læse lidt om det? Venlig hilsen Os 3!

Svar: 

Hej I tre,

Det er da et godt spørgsmål. Normalt svarer jeg kun på spørgsmål om Cyberhus, men jeg vil gerne forsøge at svare jer på dette spørgsmål :-) 

Jeg syntes det er ret cool, at I stiller spørgsmål til, om I skal spille Ånden i Glasset, og ikke bare hopper ud i spillet uden at tænke jer om.

Wikipedia står der:

''Ånden i Glasset er en tro på at man kan kommunikere med ånder ved at benytte et såkaldt Ouija-bræt.

Måden man spiller på er med et glas man vender på hovedet, derefter holder alle deltagerne deres hånd på glasset, og begynder at spørge "ånden". Svarene kommer tilsyne ved at glasset vandrer hen over brættet og stoppe ved de bogstaver på brættet. Det kan også laves med bogstaver fordelt på et bord.

De folk som ikke tror på det, har en teori om at det er ens underbevidsthed der rykker glasset og at der ikke er tale om nogen ånd.

Mange mener, at det er psykisk farligt at spille ånden i glasset, men intet er bevist - kun en masse vandrehistorier.''

Jeg vil kun anbefale jer at prøve Ånden i Glasset, hvis I gør det sammen med en eller flere voksne, da det er min erfaring, at det er nemt at blive grebet af stemningen hvis glasset bevæger sig. Brug de voksne til at snakke om det der sker.

Jeg kender ikke andre steder på nettet, hvor I kan finde oplysninger om Ånden i Glasset. Tværtimod. Der findes mange tvivlsomme videoer, indlæg m.m. på nettet. Se dem sammen med nogle voksne så I kan få en snak om hvorvidt de er rigtige eller ej. 

Håber mit svar har besvaret jeres spørgsmål :-)

 

De bedste hilsner, 

Anni M.
Cyberhus

 

 

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program