Talgknopper

brevkassespørgsmål

Talgknopper

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Hej. Jeg har talgknopper på pikken, og jeg har ikke haft sex før. Håber du kan hjælpe mig. Hilsen N

Svar: 

Hej N.

Der er faktisk en del drenge og mænd der søger læge fordi de har "knopper" som de fejlagtigt tror er kønsvorter eller noget andet ubehageligt. Det er det oftest ikke. Specielt ikke hvis man ikke har haft sex.

Det er fuldstændigt normalt at have talgkirtler på kønsdelene. Hos drenge kan de findes over hele penis og også på pungen. Man kan - ligesom andre talgkirtler - klemme på dem og der kan komme hvidt materie ud, men det skal man undgå, da der så kan komme sårdannelse og evt. betændelse. Man skal altså bare lade dem være og acceptere dem, da det er helt normalt.

Et andet normal fænomen, som mange mænd og drenge også undrer sig over er det der hedder spiculae glandis, som er små knappenålshoved store prikker, der sidder i en krans rundt om penishovedet som man kan se, når man trækker forhuden tilbage. De er også helt normale og findes hos de fleste. 

Så, det bedste jeg kan gøre for dig er at forsikre dig om, at det er helt normalt og bestemt ikke til hinder for at du kan dyrke sex i fremtiden.

Håber svaret her kunne hjælpe dig.

 

Mange hilsener, Susanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program