Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 6 måneder siden

Hej, jeg startede på ppiller for næsten to pakker siden, og min læge sagde til mig, at der skulle gå to pakker før det ville hjælpe, og indtil ville jeg ikke være beskyttet, men alligevel havde jeg ubeskyttet sex, fordi kondomet sprang, og tog en fortrydelses pille lige efter. og i de følgende dage var jeg i seng med min kæreste igen. uden kondom, bare hvor han ikke kom. og der var 4-5 dage inden jeg stoppede på nummer 2 pakke, og nu har jeg ikke fået mens. tre dage efter jeg stoppede, er jeg mon gravid? håber virkelig at du svare - annonym

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå du skriver, for det med p-piller kan være lidt forvirrende. Jeg vil gerne prøve at svare dig så godt jeg kan.

Det er sådan at de fleste p-piller virker fra den første dag du begynder at tage dem og de virker også i den periode hvor du har din menses og til du starter den nye pakke. Hvis det er sådan at du glemmer at tage en p-pille, så kan det være nødvendigt at du bruger kondom 5 dage efter, når du har sex. Du kan læse mere om p-piller ved at trykke her.

Når din læge har fortalt dig at dine p-piller først virker efter 2 pakker, så synes jeg det er bedst at du snakker med din læge omkring det, sådan at lægen kan hjælpe dig med at forstå hvordan de virker og hvorfor du først er beskyttet efter 2 pakker. Jeg synes også det er en god ide at du snakker med din læge, fordi du har taget en fortrydelsespille, fordi fortrydelsespillen godt kan "forstyrre" dine hormoner i kroppen sådan at din menses udebliver eller er forsinket.

Jeg tror ikke du er blevet gravid, men jeg tror du har brug for at vide mere om dine p-piller og hvordan man beskytter sig imod graviditet.

Hvis dine p-piller først virker efter 2 pakker, så skal du altid bruge kondom indtil du har været gennem de 2 pakker. Ellers er du ikke beskyttet imod graviditet, uanset om din kæreste kommer eller ej. Selvom din kæreste ikke kommer, så kan der stadig komme noget der hedder præ-sperm ud af ham - det kan han ikke mærke - men præ-spermen kan godt gøre en pige gravid.

Jeg synes du skal ringe til din læge og få en snak omkring det du har skrevet her til mig, for det kan din læge også hjælpe med at svare på. Og så kan du få lidt ro omkring hvordan det har påvirket dig med dine p-piller og fortrydelsespillen.

Jeg håber du kan bruge mit svar og at du får snakket med din læge.

Kh. Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program