forhold

brevkassespørgsmål

forhold

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 13 år 3 måneder siden

Jeg har lidt af et dilemma, jeg har en kæreste som jeg er glad for, men vi har haft rigtig mange skænderiger på det sidste og jeg stoler slet ikke på hende, og tror også hun har været mig utro. Men når vi er sammen, skriver hun med andre drenge, bla 2 af hendes eks kærester, og har sagt til hende at jeg ikke kan li det, men vil ikke forbyde hende det, ud over når vi er sammen. Sex’en vi har sammen er også god, og vi kommer også begge to stort set hver gang. Og så sover hun der næsten alle dage (man-fre) pga skole, men så i weekenden kan hun næsten aldrig være sammen, det skal lige siges vi arbejde sammen sted. men det sidste års tid har jeg fået en rigtig god veninde som jeg tror jeg er forelskede i, bliver altid i godt humør når vi taler og skriver sammen, når vi skal i skole i Jylland føles vi begge af fra København. Det er et par gange om året. Og der for vi talt en masse sammen om stort set alt. Og på skolen arbejder vi altid sammen, er hele tiden sammen. Dem vi går i klasse med tror også vi har noget sammen( som vi ikke har). Jeg synes bare hun er den mest fantastiske person jeg har mødt. Men vi begge to har kærester, så vi skriver sådan lidt i det skjulte. Og det skal lige siges hun er 4 år ældre end mig. vi bor kun 10 min fra hinanden vær gang jeg køre forbi kan jeg ikke lade vær med at tænke på hende, hun taler også altid om hvor dårlig hendes kæreste er, men ved ikke hvad jeg skal gøre. Når vi skriver sammen små flirter vi lidt.. skriver søde ting til hinanden. Hun er bare så sød og dejlig jeg tror hun er den rigtige for mig, men tænk hvis jeg siger det til hende og hun ikke synes det sammen, vil heller ikke ødelægge vores venskab. og til sommer skal jeg i forsvaret, så hvis jeg skal gøre noget ved det, hvornår skulle det være, skal nemlig til Aalborg i 2 år ??

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå at du føler du er i lidt af et dillemma. Jeg synes du forklarer rigtig fint hvad der sker og hvordan du har det, så jeg vil prøve at give dig et råd med på vejen, som du måske kan bruge til at finde en løsning.

Som jeg forstår det, er dit dillemma at du ikke helt ved hvad du skal gøre i forhold til din kæreste og din veninde - også det at du skal til Ålborg i 2 år.

Der er nogle ting du skal gøre op med dig selv - og det er jo det der er svært, for du vil jo helst gøre det rigtige. Men for mig virker det som om du faktisk er mest i tvivl om du skal prøve at gøre noget ved det med din veninde, som du er forelsket i.

Lad mig sige det sådan her. Hvis du er forelsket i din veninde, så er du nok ikke forelsket i din kæreste længere. Måske er det på grund af at der kan have været noget utroskab. Selvom i har et godt sexliv, så skal der mere til for at man har et godt forhold. Så du skal afgøre om du er klar til at slutte forholdet med din kæreste. Jeg synes ikke det er fair for nogen af jer, hvis i lader foholdet køre og der måske ikke helt er de rette følelser i det. Når man gør det, så er der ofte en der ender med at blive ked af det, sur og såret.

Hvis du beslutter at det er bedst at du skal stoppe forholdet med din kæreste, så er du frit stillet til at flirte og udforske hvad der kan ske med din veninde - lige bortset fra at hun også har en kæreste. Hun skal også gøre op med sig selv, hvad hun gerne vil. Det er jo ikke sikkert din veninde har følelser for dig, men det kan du måske spørge hende om. Der er nok ikke andet for end at fortælle hende at du er vild med hende og spørge om hun kan lide dig på den måde også. Når du spørger direkte, så kan du få et direkte svar og så kan i få en direkte snak om det. Du skal bare være forberedt på at hun måske ikke føler det samme. Og hvis hun ikke gør det, så kan det være at du med tiden ikke har lyst til at være venner længere, fordi interessen og flirten måske forsvinder.

Men hvis din veninde og dig er vilde med hinanden og hun også slår op med sin kæreste, så kan i jo udforske hvad der kan ske. Og så kan i snakke om hvad der skal ske, når du skal til Ålborg.

Jeg synes du skal mærke efter hvor dine følelser er. Hvilken pige tiltaler dig mest og hvem tænker du mest på og hvorfor? Det er nogle ting du selv bliver nødt til at svare på. Og derudfra må du beslutte dig.

Der er ingen grund til at vente med at gøre noget ved det, når du ved hvad du helst vil. Det er jo dit liv og det er igang nu, så du må hellere følge med.

Held og lykke med det hele.

KH. Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program