Hvad skal jeg sige?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg sige?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 13 år 3 måneder siden

min mor har holdt meget øje med mig på det sidste. Hun tror jeg har noget kørende med en eller anden fra nettet. Og hun sagde jeg skulle vise hende min inbakke på facebook. Men dén tid er overstået, da jeg slettede min konto. Men hun er stadig på vagt. Og det er okay. Men her i sidste uge var jeg i centret med min bedsteveninde og shoppe med vores gavekort. Hun ville ind i VILA mens jeg gik hen og kiggede på musik. Jeg stod lidt, og der var en, hylde agtig ting man skulle gå udenom. Og da jeg gjorde det fik jeg hurtigt blikket op fra cd'en igen, for jeg var ved at støde ind i en dreng. Normalt er det min venindes speciale :D vi undskylde overfor hinanden. Jeg tror han fik kigget på den cd jeg stod med. For han spurgte hurtigt hvem Tokio Hotel var, så vi faldt ret hurtigt i snak. Vi opdagede vi havde meget tilfælles, og jeg kunne rigtig godt li' ham. Så han gav mig sit nummer og e-mail. Og vi holdte kontakten, jeg tror det efterhånden er to år siden. Og vi kan rigtig godt lide hinanden, og han vil rigtig gerne være sammen alene med mig. Så for nogle dage siden ringede han og foreslog han tog over til mig på hans fødselsdag. Og jeg har tænkt mig at sige det til min mor, og jeg ved hvem han er, og hvordan han ser ud. Men jeg er bange for min mor flipper ud og tror han er "ham den mystiske fra nettet" ... Men det har jo aldrig været en, netflirt mellem mig og en anden. Bare mig og ham der vil mødes og være sammen? -plzz, hjælp. Knus fra Angel. Fan af Cyberhus :)

Svar: 

Hej Angel

Din mor er på vagt, fordi hun prøver at passe på dig. Der findes mange dårlige typer mennesker på nettet, som man helst ikke skal komme i kontakt med og hun er nok bekymret for, om du kommer i kontakt med en af dem, fordi hun nok ikke altid ved, hvem du snakker med. Men du har krav på at have et privat liv og du har lov til selv at vælge dine venner, uden at hun behøver at blande sig.

Jeg syntes, at du skal mødes med fyren, men inden at du gør det, fortæller din mor om ham, så hun ved, at du vil mødes med ham. Måske er det en god ide at I aftaler, at hun er hjemme, når han kommer, for så kan hun ikke flippe ud over, at du har taget en fremmed med hjem uden at hun vidste det. I kan nok sagens være alene på dit værelse, uden at din mor behøver at komme rendende hele tiden, fordi hun vil hører, hvad i snakker om.

Derudover syntes jeg, det ville være en idé, at din mor og dig fik snakket om, når du er på nettet og at du gerne vil have, at hun stoler på dig. At du fortæller hende, at dine venner på nettet er vigtige for dig og at det ikke er okay, at hun prøver at styrer, hvad du foretager dig, selvom hun måske gør det i den tro, at det er for dit eget bedste.

Held og lykke med det hele

Joan

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program