Menstraution

brevkassespørgsmål

Menstraution

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 2 uger siden

Heejsa!, Det er virkelig fedt at have sådan en brevkasse her og få nogle råd. Thumps up! Jeg er en pige på 15, som synes noget er underligt. Det handler om min menstrautions balance. Sidst jeg havde menstraution var den 6/2/2011, burde den så ikke komme 6/3/2011, eller nogle dage senere. Men det gjorde den så ikke, og det gør den hver gang. Den forsinker 1-2 uger, nogle gange 1 måneder. Og det gør pisse ondt i det sted den kommer fra. Vil helst ikke tage nogle piller, fordi den nogle gange køre normalt, men det er bare ret irreterende at den forsinker så meget, imens det gør ondt. Jeg har meget udflåd og derfor tror jeg altid den kommer. Men kan det være et problem?, eller skal jeg bare som min mor siger, slappe noget mere af. Fordi min krop har brug for søvn til at holde hormonbalancen?

Svar: 

Hej med dig!

Mange tak for din ros. Vi er glade for at kunne hjælpe. Det er godt, du skriver herind, når du synes, at din menstruationsbalance er lidt underlig. Det er helt normalt at have en uregelmæssig menstruationscyklus de første år. Man bløder typisk også mere de første par år end senere. Det kan være irriterende, at man aldrig ved, hvornår den kommer, og at det også gør ondt, når den gør, men det er helt normalt. For de fleste bliver det meget bedre med tiden. Du kan måske snakke lidt med din mor om dine menstruationssmerter, og hun kan måske give dig et par hovedpinepiller. Det kan godt hjælpe.

Hormonbalancen kan godt blive forstyrret, hvis man går og tænker meget over noget - for eksempel om man snart får sin menstruation, eller hvis man fx dyrker sport på eliteplan, men i dit tilfælde tror jeg bare, at uregelmæssigheden skyldes, at du ikke har haft menstruation i så lang tid endnu. Så du kan roligt slappe af. Du er helt normal.

Normalt udflåd kan være gennemsigtigt, gulligt eller helt hvidt, det kan være helt tyndt eller mere sejt, og det lugter ikke grimt. Det er ikke et problem at have meget udflåd, men du kan overveje at bruge trusseindlæg, så du slipper for våde trusser, og så er du også lidt bedre beskyttet, hvis din menstruation pludselig kommer.

Jeg håber, det kunne berolige dig lidt. Hav en rigtig god dag!

Kærlig hilsen Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program