Smidt ud hjemmefra

brevkassespørgsmål

Smidt ud hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 5 måneder siden

Hey hvad så, jeg er lige blevet smidt ud hjemme fra af de gamle, havde en længere diskution med min mor og hun bad mig tage mine ting og smutte så det har jeg nu gjort, men i det jeg ikke bor hjemme og ikke arbejder har jeg et rimelig stort økonomisk problem og ville derfor høre om jeg har ret til at få børnepengene min far betaler når nu jeg ikke bor hjemme længere?

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt se, at du står i en klemt situation. Derfor er det også rigtig godt, at du sørger for at tage ansvar for den og finde ud af hvordan du kan sikre dig økonomisk. Dette er hvad jeg kan fortælle dig.

Børnebidrag

De penge du nævner din far betaler til din mor, er en ydelse der kaldes børnebidrag. Det betales af den ene forælder til den anden, når de ikke bor sammen og udbetales til den forælder der har barnet mest.

Man kan ikke sige du har ret til de penge, men du har ret til at få hjælp, når du er i den situation.

Andre økonomiske ydelser

Det er sådan, at når du er under 18 år, så har dine forældre pligt til at forsørge dig. Det vil sige hjælpe dig med at klare de grundlæggende ting, som tøj, et sted at bo og den slags.

Hvis dine forældre ikke kan hjælpe, så skal din kommune hjælpe dig.

Når du ikke bor hjemme (er blevet smidt ud), er der mulighed for, at du kan få udbetalt den såkaldte børnefamilieydelse. Det er en ydelse, som forældre modtager fra kommunen, indtil det kvartal, hvor deres børn fylder 18 år.

Når du er fyldt 18 år, kan der muligvis også udbetales det man kalder uddannelsesbidrag til dig. Du kan læse mere om de forskellige ydelser på borger.dk her.

Jeg synes det bedste for dig lige nu er, at henvende dig på kommunen til din sagsbehandler, og forhøre dig om dine muligheder. Hvis du ikke kender din sagsbehandler, så skal du bare bede om at komme til at snakke med en sagsbehandler.

Hvis du har mulighed for det, vil det også være en god ide at få en voksen med til mødet med din sagsbehandler. Hvis du ikke lige kender en voksen, så prøv at ringe til Bisidder ordningen i Børns Vilkår. Så kan du få en voksen med til det møde, som er på din side og som hjælper med at tale din sag.

Jeg håber det løser sig bedst muligt for dig.

Bedste hilsner

Claus

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program