Utroskab....

brevkassespørgsmål

Utroskab....

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 1 måned siden

Hej! Jeg har det her virkelig store problem... Jeg har en virkelig dejlig kæreste, vi har været kærester i ca. en måned og ud over det haft noget kørende/flirtet i et år. Han bliver meget nemt jaloux, og jeg er helt modsat. Inden vi blev kærester, men havde en flirt, var han i seng med en anden pige (en jeg kender), fordi jeg ikke lige kunne sove med ham, da jeg havde en anden aftale.. Jeg blev utroligt sur og skuffet - og ikke mindst ked af det. Jeg har tilgivet ham for det.. Nu er problemet bare, at jeg i weekenden var til en fest, hvor der var nogle ældre fyre på omkring de 20.. Dem snakkede jeg rigtig meget med, og før jeg vidste af det, stod jeg og kyssede med den ene af dem. Jeg var utroligt fuld.. Han tog mig i hånden, og vi gik udenfor, hvor vi stod og kyssede op ad en mur.. Han ville mere end bare kysse, og jeg kan knapt nok huske, at vi har kysset og haft sex..... Er SÅ ked af det! Har det helt sindsygt dårligt med det, jeg har gjort.. Jeg skulle have sagt fra, men det er jeg virkelig bare dårlig til.. Og da jeg var så fuld som jeg var, tænkte jeg slet ikke.. Jeg var i går sammen med min kæreste, fordi vi havde skændes, og ville snakke sammen. Jeg sad og spekulerede på om jeg skulle fortælle min kæreste det.. Så snakkede vi om det at være utro osv., uden at jeg kom ind på det der skete i weekenden.. Pludselig siger min kæreste så: "Det værste der kunne ske for mig - noget der virkelig kunne få hele min verden til at styrte sammen - ville være, hvis jeg tabte min pige til en anden fyr. Altså, hvis min pige var mig utro." Der skulle jeg godt nok lige synke en ordenlig klump i halsen..! Ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre.. Kan bare ikke fortælle ham det, for jeg ved, at han aldrig vil se på mig igen. Han har det virkelig svært (har haft en hård barndom) - og det ville knuse hans hjerte, det ved jeg... Jeg elsker ham mere end nogen eller noget andet.. Hjælp!

Svar: 

Hej med dig

Det lyder bestemt ikke som en sjov situation du er havnet i. Jeg kan godt forstå du blev ked af det dengang han var sammen med en anden pige, når I nu havde noget kørende. Men det er godt, hvis I har fået det løst nu.

Der findes ikke et rigtigt svar på om du skal fortælle du har været utro eller ej. Det vigtigste er at have overvejelser bag det, som jeg vil prøve at give dig. Ud fra dem kan du så følge din mavefornemmelse.

Selv om du siger du er rigtig glad for din kæreste, synes jeg alligevel du skal overveje, om der er noget i jeres forhold du er utilfreds med. Det kan måske være en af grundene til du var sammen med en anden.  Hvis du finder ud af der er noget du ikke er tilfreds med i forholdet og stadig gerne vil være i det, er det vigtigt du får snakket med din kæreste om det, så I sammen kan løse problemet. Men måske var du også bare fuld til festen, og havde svært ved at styre dig, hvilket nemt kan ske. Og hvis man så møder nogle fristelser i fuld tilstand, kan de være svære at modstå. Især hvis man svært ved at sige fra. 

Hvis du fortæller din kæreste at du har været ham utro, tror jeg han vil have svært ved at stole på dig, især når han i forvejen nemt bliver jaloux. At høre ens kæreste har været en utro, kan være noget af det hårdeste at høre. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan han reagerer, da det er meget forskelligt fra person til person. Nogle vil gerne arbejde for at få forholdet til at fungere, mens andre hellere vil stoppe forholdet med det samme. Hvis du vælger at fortælle ham du har været ham utro, skal du være indstillet på han sandsynligvis ikke glemmer det lige med det samme, og han nok vil have svært ved at få tillid til dig igen. Måske vil han gerne arbejde for forholdet, men det bliver en hård periode for ham.  

Ved ikke at sige det skåner du 100 procent hans følelser. Og det er måske også det du vil foretrække at vælge, efter han sagde hans verden ville styrte sammen. Men her kan du så risikere, at nogle har set dig være sammen med en anden til festen, og fortælle din kæreste det. Her vil jeg mene det trodsalt er bedre du fortæller ham det, da han vil blive endnu mere såret og føle du har holdt ham for nar.

Udover du skal tage stilling til om du vil fortælle ham det eller ej, synes jeg også det lyder som, at du skal være bedre til at sige fra. Måske er der en grund til din kæreste nemt bliver jaloux? Eller også er han meget følsom, bl.a. pga. den hårde barndom. Jeg synes det vil være en god ide, hvis du fortæller det til din kæreste, eller måske en voksen du føler dig tryg hos.

Hvis du stadig ikke ved om du skal fortælle det eller ej, kan du også spørge en voksen om det, eller du kan prøve chatten her på Cyberhus.

Jeg håber du kan bruge rådene.

Vh

Julie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program