Kønssygdomme?

brevkassespørgsmål

Kønssygdomme?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 7 måneder siden

Kære cyberhus, nu er jeg altså rimelig bekymret. Sagen er det, at jeg jævnligt (eller ofte) har sex med min kæreste, altid med kondom, men han har flere gange været inde i mig uden kondom (aldrig kommet), han har haft sex med én før mig, og han sagde, at han da brugte kondom, men nu er min bekymring om jeg eller ham for den sags skyld, kan have nogle kønssygdomme? Jeg vil gerne på p-piller snart og helt droppe kondomet, altså vi begge skulle testes først, men er bare virkelig bare for resultatet, i sær fordi jeg helst ikke vil have mine forældre indblandet. Jeg har aldrig haft nogle symptomer, bortset fra en blæretændelse næsten lige da vi var startet...Hvor skal jeg henvende mig hvis jeg gerne vil testes?

kh bekymret pige.

Svar: 

Hej med dig.
Først og fremmest vil jeg sige, at jeg synes at det er rigtig godt at du opsøger hjælp. Jeg kan godt forstå, at du er lidt bekymret, det er altid rarest at vide, at alt er som det skal være.

Umiddelbart så lyder det til, at din kæreste og dig er rigtig gode til at beskytte jer, og det synes jeg er rigtig godt. Og jeg kan godt forstå, at du har lyst til at komme på p-piller, så i ikke behøver at bruge kondom hele tiden. Men selvom I er i et fast forhold, så er det altid en god idé, som du også selv skriver, at blive undersøgt inden man stopper med at bruge kondom. Heldigvis er det meget simpelt at blive testet. Du skal kontakte din læge og få en tid. Det kan du gøre ved enten at ringe til dem eller booke en tid på nettet. De fleste læger har et online bookingsystem, hvor du selv kan vælge lægen og skrive hvad din tid skal dreje sig om. Lægen vil så foretage en gynækologisk undersøgelse, og tage nogle prøver. Det er ofte hurtigt overstået, og mange kan slet ikke mærke noget. I samme omgang kan du også tale med lægen om p-piller, og hvilke p-piller som vil passe til dig. Dine forældre behøver ikke at blive inddraget i din tid til lægen, du kan sagtens booke en tid uden at de bliver informeret.

Jeg kan godt forstå, at du er nervøs for resultatet, men det er slet ikke sikkert, at I begge har fået en kønssygdom, men det er altid bedst at blive undersøgt, så I ikke skal bekymre jer om det længere. Hvis det viser sig at du er blevet smittet, så er der heldigvis nogle gode behandlingsmuligheder. Men jeg synes, at du skal booke en tid så snart du har mulighed for det, så du ikke skal gå og være nervøs over det længere.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program