MAVESMERTER

brevkassespørgsmål

MAVESMERTER

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Kære cyperhus. Du kan sikkert ikke helt hjælpe mig, men du kan prøve.. jeg har længe gået med en masse mavesmerter! i år blev det rigtig slemt! jeg har været indlagt på sygehus og blev sendt hjem dagen efter da de ikke vidste hvad det var.. jeg skulle snakke med min egen læge hvilke jeg gjorde.. jeg blev henvist til en skanning og gynæglogisk undersøgelse. det blev fortaget og hun så at der var en polyp i livmoderen. hun henviste mig så til Sygehuset.. idag var jeg der inde og snakke med dem på sygehuset... jeg fik også lavet undersøgelse. de kunne ikke finde den polyp der var tale om.. og de kan bare ikke finde årsagen til mine mavesmerter.. der sidder så meget i mave religionen, så hvad kan det dog skyldes? kan det ha noget med mine tarme at gøre siden jeg har så mange smerter? PLZ hjælp mig hvis du kan! kh c..

Svar: 

Kære C,

Godt du skriver ind. For maven den kan være svær at overskue. Der er nemlig, som du skriver, rigtig mange ting i maveregionen.

Hos begge køn kan mavesmerter skyldes noget med tarmene. En betændelse, forstoppelse, dårlig kost, mavesår eller udposninger. Men hos kvinder skyldes mavesmerter meget oftere noget med underlivet. Det vil sige noget med livmoderen og æggestokkene.

Jeg regner med at polyppen blev fundet på en ultralydsscanning. Den kan være svær at tyde og derfor laver man flere undersøgelser for at tjekke det. Det har de også gjort på dig og da de tjekkede, kunne de ikke finde polyppen. Det sker nogen gange at ultralyden snyder lidt.

Dine mavesmerter kan, som sagt, skyldes rigtig mange ting. Jeg kan forstå at din læge følger dig og sender dig til undersøgelser. Det er godt. Så betyder det, at din læge tager dig alvorligt. For at hjælpe med at finde ud af hvor problemet er, kan du holde øje med din krop og hvilke signaler den sender. Du kan holde øje med din afføring - farven, lugten, er den tynd eller hård og hvor ofte har du afføring. Du kan se om din urin er mørk, rød eller skummende. Om du har svie og smerter når du tisser. Du kan holde øje med dit underliv - har du udflåd og hvordan ser det ud, er din menstruation regelmæssig og normal. Og så kan du holde øje med ting som sure opstød eller halsbrand, om smerter er der hele tiden eller kun kommer om aftenen eller efter måltider osv. Hvis du har nogle af de symptomer kan det hjælpe din læge med at komme nærmere hvad du fejler.

Jeg håber dine smerter forsvinder og at du kunne bruge mit svar. 

Venlige hilsner fra Line 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program