Skal jeg sige det?

brevkassespørgsmål

Skal jeg sige det?

brevkassespørgsmål af
Anonym
10 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

hej Jeg har et par spørgsmål så her kommer de. 1. Jeg vil gerne have make-up på i skole men jeg er bange for at min mor vil blive sur hvis jeg spørg hinde. Skal jeg spørge hinde eller skal jeg bare glemme det. Det kan også være at jeg bare skal tage det på og så lade vær med at sige det til min mor. Jeg ved godt det ikke er så smart men jeg vil ikke gøre min mor sur. 2. Jeg tror jeg har menustration fordi der kom en lille rød plet i mine trusser da jeg tog dem af. Jeg har ikke sagt det til mine forældre, men jeg har hørt at man skal bruge bind. Jeg er lidt pigenligt berørt over at jeg allerede har fået det for jeg tror ikke der er andre fra min klasse der har fået det. Problemet er at jeg ikke vil vise det for pigerne. Heldigvis kastede jeg op lige før vi skulle til svømning så jeg var heldig. Men mine forældre er det værste. Skal jeg sige det eller skal min mor opdage det når hun vasker tøj? jeg tager imod alle svar :-) På forhånd TAK *_*

Svar: 

Hej med dig,

Først vil jeg sige tak for dine spørgsmål. Jeg vil meget gerne komme med nogle svar, som jeg håber, du kan bruge.

1. Du spørger, om du skal spørge din mor, om du må have make-up på i skole. Jeg tror, det kan være en god ide at snakke med din mor om, at du gerne vil gå med make-up i skole. Jeg kan godt forstå, du kan være bange for, om hun bliver sur, men hvis du spørger hende, kan du bedre finde ud af, hvorfor hun måske ikke vil have, at du går med make-up endnu. Måske bliver din mor ikke sur, hvis du fortæller hende, at du har tænkt på det og gerne vil spørge hende, hvad hun synes om det?

Jeg kommer til at tænke på, hvorfor du mon gerne vil gå med make-up i skolen? Er der mange af dine veninder i skolen, som går med make-up? Måske vil du gerne gå med det, fordi dine veninder gør det? Måske kan du også fortælle din mor om det? Jeg synes, det er tidligt at begynde med make-up, og derfor kan det være en god ide at tænke over, hvorfor du gerne vil gå med det lige nu, eller om det er okay at vente. Hvis du fortæller din mor om, hvorfor du gerne vil gå med make-up nu, kan det også være, I kan aftale, hvornår du må begynde, hvis du ikke må begynde nu. Så kan I måske aftale, hvornår du må prøve noget make-up, og hvad det kan være af make-up.

2. Du spørger, om du skal sige det til din mor, at du måske har fået din menstruation. Først vil jeg gerne sige tillykke med, at du nok har fået din menstruation. Du skal vide, at det er et tegn på, at din krop er sund, og at du er på vej til at blive teenager.

Jeg synes, du skal fortælle din mor, at du tror, du har fået din første menstruation. Det kan være rart for dig at fortælle din mor det, fordi hun kan forklare dig, hvordan du skal bruge et bind. Din mor kan sikkert også svare dig på andre spørgsmål om menstruation. Jeg tror din mor vil blive glad for, at du fortæller hende det, da hun sikkert rigtig gerne vil hjælpe dig. Hvis du fortæller din mor det, så kan hun også hjælpe dig med, hvad du skal gøre, næste gang du har menstruation, når I skal have svømning. Måske kan din mor også tale med en lærer, du godt kan lide? Hvis din lærer ved det, kan din lærer også hjælpe.

Der er mange piger, der kan blive pinlige over at have fået menstruation – især hvis man ikke ved, om de andre piger i klassen også har fået det. Som jeg skrev tidligere, skal du vide, at det er et tegn på, at din krop er sund og rask. Det er meget forskelligt, hvor gammel man er, når man får menstruation, men det er meget normalt, at man får det, når man er mellem 10 og 14 år. Det er derfor slet ikke unormalt, at du har fået din menstruation nu. Måske du har en rigtig god veninde, som du har lyst til at fortælle det? På den måde kan du måske finde ud af, at du ikke skal være pinlig over, at nogle af de andre piger ved det?

Jeg håber, at du kunne bruge mine svar.

Mange hilsner fra Ida

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program