Min veninde............

brevkassespørgsmål

Min veninde............

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Hej Brevkasse! :-) Tak for nogle gode svar sidst. Det er ikke så lang tid siden jeg skrev en sidste gang men det er fordi jeg lige har brug for at uddype mit første spørgsmål. Som jeg skrev sidste gang føler jeg at mig og min bedste veninde er blevet helt forskellige. Jeg har også fået flere veninder og de betyder rigtig meget for mig. Jeg synes hun er okay nogle gange og vi kunne men for det meste synes jeg hun er mega irreterene. Hun hænger op af mig, hun kan ikke klare hvis jeg er sammen med andre to og to for så har hun ingen, hun bliver sur over det mindste og hun er meget pylret. Der er så bare det at næste år skal vi deles og så får vi hver et papir med to ønsker hvor vi kan ønske hvem vi vil i klasse med. Jeg ønskede to a mine andre veninder som jeg føler jeg ikke kan klare mig uden. Jeg synes også det kunne være dejligt hvis vi kom lidt væk fra hinanden så kunne det nemlig være jeg havde mere overskud til hende. Men jeg ved at hun vælger mig som 1. priotet og hun regner med at jeg også ønsker hende men det har jeg ikke! Jeg føler bare at jeg har svigtet hende og vendt ryggen til. Hun regnede jo med mig??!! Er det ikke så mig der er ond eller hvad?? Min mor siger at hun synes det er ok det jeg har gjort. Hun siger at hun synes jeg skal tænke på mig slev nogle gange og hvad JEG har lyst til. Jeg er bare bange for at hun skal komme og spørge mig: "Hvem valgte du?" Men jeg ved bare at hvis jeg siger til hende "det har jeg ikke lyst til at sige", så kan hun jo regne ud at jeg ikke valgte hende og så bliver hun rigitg sur på mig! Jeg er så sindsygt bange for hun finder ud af det. Jeg har det også bare rigtig dårlig med det for jeg er så meget i tvivl. Er det mig eller har jeg gjort det rigtige???? Er så nervøs og har lidt ondt i maven omkring det. Venter på svar :-) Kærlig Hillsen fra mig!

Svar: 

Hej igen..

Dejligt at du kunne bruge det sidste svar og super, at du lige skriver igen når du føler der mangler noget.

Og jeg kan godt forstå det svære i din situation. Det er tydeligt, at du er en god veninde og du bekymrer dig for andre mennesker. Det er en god kvalitet. Men jeg vil også give din mor ret, først og fremmest handler det om dig, hvordan du har det og hvad du har lyst til. Man kan sige det er lidt af en balancegang, mellem at lytte til sig selv og så behandle andre mennesker ordentligt.

Som jeg skrev sidst, så er intet galt i at man udvikler sig og bevæger sig mod nye venskaber og giver lidt slip på de gamle. Det er en del af livet.

Det virker også som om du både er enig og har gjort det - og det er super. Nu er det bare svært, for der er det her med at skulle vælge ny klasse og jeg kan godt forstå du er lidt nervøs over hun måske vil opdage det.

Det er udelukkende din beslutning, men jeg kan opstille to muligheder som du kan tygge lidt på og måske kan det hjælpe dig tage en beslutning.

Det første er at være ærlig omkring det og på den måde få det overstået. Måske kan det udvikle sig til en god ting og jeres venskab kan blive mere lige. Fordi lige nu er du ikke helt ærlig i jeres venskab og det virker som om du gerne vil være veninde med hende på en anden måde end I er nu.

Det kan godt være svært at tage den snak og hun bliver sikkert både ked af det og skuffet, men det er jo helt naturligt. Så hun skal også have lov til lige at komme over det. Du kunne også vælge at lyve, men det vil bare ikke rigtig gøre noget godt, for så vil jeres forhold blive ved med at være et problem for dig.

Jeg synes du vil behanlde din veninde med respekt ved at være ærlig over for hende, også selvom det vil gøre ondt.

Det andet jeg synes du skal overveje er, at få en snak med din lærer. Han/hun har en del erfaring med de her sager tror jeg og måske er der nogle ideer og erfaringer som du kan bruge.

Jeg håber det gav lidt mere inspiration til hvad du kan gøre nu.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program