Strækmærker, men ikke overvægtig?

forumspørgsmål

Strækmærker, men ikke overvægtig?

forumspørgsmål af
Thea
Oprettet 12 år 7 måneder siden

 Jeg har lige været ude for noget, der har ødelagt min selvtillid, mere end den var i forvejen. Igår aftes stod jeg foran spejlet, og jeg havde lige været i bad. Jeg tog et godt kig på min krop, og selvom jeg har en meget almindelig krop, så har jeg altid ment at mine lår og min numse er lidt for store. Jeg drejede rundt, for at se om det måske bare var noget jeg troede, og da jeg vender mig om... så har jeg fået en hel masse lyderøde/lilla strækmærker på min numse.

Det lyder sikkert skægt, men det er stortset over det hele, og jeg har grædt lige siden jeg så det. Jeg hader min krop endnu mere, og jeg kan ikke forstå, hvorfor der er kommet så mange, så pludseligt? Det ligger til min familie at være overvægtig, men jeg har altid været ret slank, og ligger på en helt normal BMI, så jeg forstår ikke hvorfor?!

Og endnu vigtigere.. Kan der gøres noget ved det??!

 

KH.

Kommentarer

Strækmærker på baller er overhovedet ikke slemt, og dét sted har alle det nærmest - ja, du tænker garanteret "jeg er den eneste der har det.", men nej. Ligesom du, så gemmer de andre det også og er ikke glad for det.
Jeg har det på lår, baller, mave og lidt på mine bryster - og det tænkte jeg også var slemt og jeg var den eneste, men så snakkede jeg med mine veninder og fandt ud af alle havde det også - bare ét sted. Du må slet ikke føle dig tyk, grim og være ked over din krop... 

Alle tænker strækmærker kommer hvis man har spist usundt, men nej, det kan også komme hvis man har tabt sig. Dog behøver du måske kun have taget 1 kilo på og du får strækmærker. Alles kroppe er forskellige. 

--- Du skal spise sundt - ved ikke hvordan du spiser, men ikke slik hver dag m.m.. 
Så skal du tage til lægen og din læge vil formentlig give en recept til noget creme fra Apoteket, der virker godt. Hvis du dog ikke vil til lægen, så krop noget creme med meget fedt indhold. Der er f.eks. "Aloe Propolis Creme - Forever" en rigtig god creme. 

Håber at du tager min snak til dig og er glad sådan som du er! :-)) 

828

 Jeg har fået strækmærker på mine baller.. Jeg er lidt ked af at jeg har det. Min mor eller far har det ikke, så det er lidt undeligt.. Det jeg ville spørger om er: Kan man få dem til at forsvinde med creme eller er det forsent? 

809

 Strækmærker er jo en form for ar... de bliver der, men bliver indre tydelige med tiden!

750

* mindre

813

 Jeg var overvægtig, da jeg var mindre. Men jeg tror det meste af fedtet "blev væk", da jeg voksede. Jeg vejer mellem 58 og 61 kg nu, det kommer an på mine dage. Jeg er 1,61 cm lang.. Jeg synes selv, at min krop er ok.. Selfølgelig kunne jeg godt tabe mig lidt, men jeg har en flot form og en pæn krop. Det eneste, jeg er sådan lidt ked af, er strækmærkerne på mine ben... Jeg har også et eller to mærker på siden av min mave. Har også lidt på mine bryster, men det er fordi de voksede så hurtigt.(I januar havde jeg ingen bryster, i august brugte jeg en B-skål)

Jeg har altid sovet med natbukser, men med alderen begynder jeg at svede mere, så det bliver for varmt = jeg sover altid med natshorts nu..

Når jeg er på camps, som jeg er til 1-5 gange årligt, sover jeg altid med shorts.. Men hvis jeg er hos nogle veninder, er sover jeg med tynde bukser eller gamasjer. Men det er ikke fordi, jeg er flov over mine strækmærker, men fordi jeg for et halvt år siden fik et allergiudbrud, og det begyndte at klø over det hele, særligt på benene = jeg har en masse ar, fordi jeg kløede hul på huden..

Det jeg vil med det her, er, at selvom du har strækmærker, betyder det ikke, at du skal være flov over det. Det er bare din krop, der reagerer på, at du er vokset. Min kusine voksede 10 cm på et år, og nu har hun strækmærker over hele ryggen :P
 

830

 Hej på dig! 

Haha, på en eller anden måde kom mine efterskolevenner og jeg ind på emnet og alle havde det inklusiv mig. Det er vidst normalt, men der er selvfølgelig ikke nogen der går og vifter med dem foran alle andres øjne. Jeg blev også lidt forskrækket, da jeg så mine, men du skal ikke tænke mere på det :)

Kærlige hilsner

796

Jeg har selv strækmærker på mine baller, og jeg anede virkelig ikke hvorfor. Jeg er ikke så glad for min krop, men jeg ved at jeg har en normal vægt, og en normal BMI, og det var derfor jeg begyndte at tvivle på om jeg vejede for meget. Så jeg begyndte at træne og fokusere på at leve sundere, selvom jeg i forvejen aldrig har været glad for hverken slik eller søde sager, har jeg stadig skåret ned for usunde ting. Men efter lidt tid opdagede jeg at mine strækmærker var blevet lidt værre, og det er derfor jeg nu er havnet i dette indlæg. Jeg er så glad for endelig at have fundet ud af, at jeg ikke er den eneste, og, at det i virkeligheden er helt normalt.

Mange hilsner

769

Du er ikke den eneste!
Jeg tog et kig i spejlet i dag, og opdagede strækmærker på mine baller. Jeg må indrømme, at jeg gik ret meget i panik, så jeg gik på google, og har set alle de andre, med de samme problemer.

~ Bare for at sige, at du ikke er alene

755

Jeg hader strækmærker, hvad skal jeg gøre, vil væk med dem...

765

Hejsa :) Det er helt normalt, også selvom du ikke er overvægtig. Man kan sagtnes være høj og slank men stadig få dem. jeg må ærligt erkende at jeg ikke ved voldsomt meget om det - men du kan jo altid prøve at gå til din læge. Jeg har hørt man kan få, som nævnt ovenover mig, cremer til at mindske dem, men ellers tror jeg det er det samme princip som ar, du kan få dem laserbehandlet. ellers tror jeg desværre bare man bliver nød til at leve med dem. sorry to break it to you, jeg hader selv når folk siger sådan noget pis, haha :-D.
Glædelig jul & godt nytår til alle! /RL.

802

Det er helt normalt. Det har ikke noget med overvægt at gøre. På et eller andet tidspunkt er du bare vokset så meget at huden ikke kunne følge med. Har selv på ryggen. Det er bare en del af kroppen og vildt mange har dem.

858

Hejsa:)
Jeg kan godt forstå at du er ked af over at du har strækmærker! Det har jeg også.. Jeg har det på mine ben , baller og lidt på mine arme!. Det er super surt og det gør bare at man mister en masse selvtillid! Men du behøver ikke at være flov over det( selvom det er svært), så kan du bare tænke på at det er super normalt for kvinder at have det! Der er så mange der har det! Så det er ikke noget at blive flov over. Altså jeg tror at jeg har fået mine fordi at jeg har tage næsten 6-7kg på. Men det kan også ligge til familien selvom din mor eller far ikke har det! Og tro mig.. Jeg kæmper også med at få dem væk.:)
Håber det hjalp lidt.

Kærlige hilsner
Fra miiiig :-D

856

Hej du,
Jeg mener, at det er helt normalt. Jeg er 174 cm høj og vejer 45 kg (eks-anorektiker), og jeg har altså også strækmærker!!!!!!!
Jeg bruger bodywash og bodylotion fra Neutral, og jeg synes mine strækmærker er blevet lidt mindre.
Kh. mig

879

Hejsa:)
Jeg opdagede for ikke særlig lang tid siden at jeg har fået nogle strækmærker på og lidt under mine baller. Jeg blev forfærdelig ked af det for jeg er 170 cm lang, vejer 60 kilo og en helt normal BMI, og så begyndte jeg at tænke på om jeg var overvægtig så jeg er begyndt at træne men det syntes jeg ikke hjælper så meget! Hvis du virkelig gerne vil af med dine strækmærker/ar så køb Bio Oil! Jeg bruger det på mine ar og strækmærker og min veninde har brugt til hendes ar og hendes er næsten væk og min er godt på vej væk!
Kh. Miiig

703

Hej. Jeg har samme problem. Jeg ved at jeg har fået dem fordi jeg har vokset meget. Jeg er kun 13 og jeg har det lidt underligt med at vide at jeg nok har det resten af livet... Så du e ikke den eneste :)

922

Da jeg var yngre var jeg undervægtig og Lille, men skød pludselig i vejret og fik kvindeformer. Som et resultat af det fik jeg i sær på ballerne og typen af mine lår en masse strækmærker. Jeg har også været ked af over det, og var flov over det, når jeg skulle have bikini på, fordi jeg var vist hurtigere end mine veninder, så de havde selvfølgelig ingen/meget få.
Men nu (godt nok nogle år senere) har jeg det egentlig okay med dem. Jeg har selv døjet meget med lavt selvværd, men med tiden finder du ud af, af det ikke er det værd - for det et ingen det er perfekte. Bumser, r, strækmærker, post under øjnene osv. er helt normalt. ALLE HAR DET! Bogen er så bare gode til at dække det med maske-up fx. Men BIO OIL og SOL er det som jeg har oplevet hjælper mest, og med tiden bliver stræmærkerne også mindre og mere lyse og fine, så det kan kun frem fra den dag de kommer ;-)

864

Ikke gå i gulvet over strækmærkerne, tro mig det er ikke noget folk/andre tænker yderligere over og vigtigst af alt bare hvil i dig selv! :-)

815

Jeg er 14 og har nogle få strækmærker på mine inderlår og bryster. Har en masse på hofter, baller og lår men de er blevet meget mindre synlige inden for det sidste halve år. Mine strækmærker er noget der har irriteret mig grænseløst men har lært at acceptere det

766

Jeg er næsten 14 år og har fået stræk mærker på lårene som jeg overhovedet ikke forstår da jeg kun vejer omkring de 44 kg og er 160. Altså skal jeg tage til lægen med det eller hvad??

798

Hej!' Jeg har fået rigtig mange dyne strækmærker som er rød/lilla hele vejen rund om mine bryster, har læst det kan ske hvis man er gravid. (det skal lige sige at jeg IKKE er gravid) Kan det have noget med at jeg træner bryst i fitness centeret at gøre? Jeg er virkelig træt af tanken om jeg skal leve med dem hele mit liv.

956

Strækmærker kommer ofte på brysterne hvis de vokser hurtigere end huden kan følge med.. Man behandler med bio Oil. Og/eller et fedt lag creme hver dag efter bad, som skal maseres godt..

1139

det kan behandles med bio Oil.

1159

Hej. Jeg har også strækmærker. Både på hofterne, og så er mine inderlår fyldt med dem hele vejen ned til knæet! Det er forfærdeligt.. Jeg er så ked af dem, og jeg kan ikke nænne at gå i shorts, da de simpelthen er alt for grimme og tydelige - de er helt lilla og røde.
Puha

1164

Jeg er også kun 14 år gammel. Jeg kom meget hurtigt i puberteten, så jeg har fået mange strækmærker, da jeg som 10 årig gik fra lille og spinkel til høj og kurvet. Jeg har fået ok store bryster, hvilket har giver resultat i, at de er fyldt med strækmærker, de er næsten helt blå især i siden af brystet. Jeg har dem også under mine baller, på mine hofter og mine inderlår, men det er dog ikke så voldsomt mange som på mine bryster (heldigvis!)

1087

Hejsa :)

Kan se denne tråd er gammel, men havde brug for at blive hørt fra nogen der måske forstod mig. Jeg har siden folkeskolen lidt med de strækmærker og har fået flere med tiden, er 23 år nu! Jeg har haft elevator vægt, er 1,67 høj og har en vægt mellem
62-67kg mit mål er at komme ned på de 60 fast!

Min krop har reageret på det og har derfor strækmærker inderlår, hofter, lidt huller (hvide) rundt omkring. Kan ikke kigge mig i et spejl uden at have lyst til at græde. Jeg har en dejlig kæreste og har haft det i mange år. Mine tanker går tit at jeg ikke kan vise mig foran ham. Tænk hvis vi gik fra hinanden, ville jeg være god nok til en anden? Ville min krop blive accepteret?

Folk siger man lærer og leve med dem? Hvorfor lærer jeg det ikke? Der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på at de forhindre mig i mit liv?

Hvad gør i andre? :(

944

jeg  har meget tydelige strækmærker på både bryster og baller, jeg er rigtig ked af dem og kan ikke lide at have bikini eller badedragt på. Mine forældre mener at det ikke er noget jeg skal tænke over og at det er en bagatel, men der er mange klasse arangementer udenfor og i svømmehal, jeg takker altid nej pga. mine stræk mærker og går glip af en masse.

jeg er 170 cm og vejer 65-68 kg, jeg er 14 år og jeg ved ikke rigtig om jeg er lidt overvægtig i forhold til min alder,højde og vægt. Jeg er nogle stortest perfekte veninder der aldrig har set et strækmærke og føler mig Palle alene i verden, da jeg har ingen at snakke med olkåring hvad de gør eller tænker om dem.

108

omkring*

125

Jeg har fået strækmærker, og jeg har haft det i et år eller sådan noget. Jeg synes, det er mega surt. Jeg spiser sundt, og jeg er i god form. Mit BMI siger, at jeg er undervægtigt - Jeg er 170 og vejer 51 kg. Jeg har en rimelig flad røv, og alligevel har jeg strækmærker på ballerne. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor, og jeg er ved at være godt træt af dem. Jeg er jo ikke engang tyk, men det er heller ikke fordi, at jeg må leve med dem som følge af at have en flot og fyldig numse. Hvad er grunden til min stribede pandekage-røv? Jeg fatter det seriøst ikke.

103

Jeg var kun 12 da jeg opdagede mine første strækmærker. Jeg kiggede næsten hver dag i spejlet! Det der gør mig mest ked af det er tanken om, at det kun bliver værre. Jeg tænkte meget på om det med at være så “ung” da jeg startede med at få strækmærker ville gøre, at jeg ville ende med at få flere strækmærker end alle andre??? Gør jeg det???

26

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program